Formule 1 • MOTO GP

Beste seizoensresultaat voor Zonta van den Goorbergh: "Dat is een hele fijne opsteker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2024 21:23

Zonta van den Goorbergh is zondagmiddag als negende over de finish gekomen in de Moto2 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Nederlander ontving aan het einde van de race nog een Long Lap penalty waardoor hij uiteindelijk als elfde geklasseerd werd. Barry Baltus sloot een moeizaam weekend af met de 21e plaats.

Zonta van den Goorbergh


Na een goede kwalificatie op zaterdag was Van den Goorbergh hoogst gemotiveerd om een goed resultaat te halen in de 21 ronden lange race. De Nederlander startte goed en had in de eerste ronde al twee plaatsen winst geboekt. In de tweede ronde schoof hij nog eens twee plaatsen op waarna Zpnta zich in de strijd voor de top tien winst te mengen. De omstandigheden op het warme F1 Circuit de Barcelona-Catalunya waren erg lastig maar Van den Goorbergh wist zich staande te houden. Hij kwam uiteindelijk als negende over de finish maar kreeg een tijdstraf wegens een niet-uitgevoerde Long Lap penalty waardoor hij als elfde werd geklasseerd.

Vanaf de dertigste plaats op de grid zou het sowieso een lastige race worden voor Barry Baltus. De Belgische coureur maakte in de beginfase een paar plaatsen goed en wist een constant tempo te rijden. Halverwege de race was hij op de negentiende positie aanbeland maar werd uiteindelijk 21e.

Zonta van den Goorbergh – P11: “We hebben opnieuw kunnen strijden voor een plaats in de top tien. We hebben opnieuw bewezen dat we er kunnen staan en dat is een hele fijne opsteker voor het hele team voor de komende wedstrijden. We komen steeds dichterbij. Ik ben uiteindelijk als negende over de finish gekomen in de race en daar ben ik heel tevreden mee. We kunnen met een goed gevoel naar Mugello gaan.”

Barry Baltus – P21: “Het was een erg zware race voor mij. Ik had een goede start en mijn ritme in de openingsronden was niet al te slecht, maar toen de bandenslijtage optrad had ik een verschrikkelijk gevoel met de motor. Ik heb alles geprobeerd maar ik kon niet rijden zoals ik wilde. We moeten dit analyseren en verbeteren voor de volgende race. We zitten momenteel in een moeilijke periode, maar we moeten ons hoofd omhooghouden en blijven vechten.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We kunnen heel tevreden zijn met het resultaat van Zonta. Hij eindigde als negende en kreeg aan het einde van de race nog een Long Lap penalty, maar het is slim dat hij deze niet genomen heeft want dat had waarschijnlijk nog meer tijd gekost. Het was een lastige race maar heeft gevochten als een leeuw, hiermee heeft hij laten zien dat hij met de besten meekan. Ik denk dat dat voor hem een heel positief resultaat is en dat is het voor ons natuurlijk ook. We zijn heel tevreden."

"Aan de andere kant van de pitbox was het een heel moeilijk weekend. Ik zei gisteren al dat niet alleen op technisch vlak maar ook op fysiek en mentaal vlak alles moet kloppen in de Moto2 klasse, zo niet dan doe je niet mee. Het is erg lastig om te zien dat iemand het op zo’n moment heel moeilijk heeft, vooral met zichzelf. Het is een moeilijk vraagstuk hoe we dat gaan oplossen maar ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken. We proberen volgend weekend weer sterker voor de dag te komen met hem.”

De coureurs en teams reizen meteen door naar Italië waar aankomend weekend van 31 mei t/m 2 juni de zevende Grand Prix van het seizoen wordt verreden op het Autodromo Internazionale del Mugello.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS