Formule 1

Bernie Ecclestone verdedigt Poetin en vindt dat Lewis Hamilton blij moet zijn met excuses Nelson Piquet

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2022 10:29 • Print artikel

Bernie Ecclestone heeft opnieuw voor ophef gezorgd. De 91-jarige oud-eigenaar van de Formule 1 reageerde donderdag bij ITV's Good Morning Britain op de racismerel rondom Nelson Piquet en zijn uitspraak over Lewis Hamilton. Daarnaast verdedigde Ecclestone de Russische invasie in Oekraïne.

Bernie Ecclestone


"Ik zou een kogel voor hem opvangen", zei Ecclestone over Poetin. "Poetin doet datgene waarvan hij denkt dat goed is voor Rusland. Hij is een zakenman en je maakt wel eens fouten. Als dat gebeurt, moet je er het beste van maken. Zijn tegenhanger in Oekraïne was vroeger een comedian en ik denk dat hij verder gaat met zijn oude beroep. Hij had het gesprek met Poetin aan moeten gaan. Dan had alles voorkomen kunnen worden. Mijn land is ook wel eens een ander land binnen gevallen, maar dit was nooit bedoeld als een oorlog. Als Oekraïne echt had gewild, was dit te voorkomen geweest."

Daarna ging het gesprek over de racistische uitlating van Nelson Piquet. De schoonvader van Max Verstappen noemde Lewis Hamilton een neguihno, naar aanleiding van de zware crash van de Red Bull-coureur vorig jaar in Silverstone. "Ik ken Nelson al een hele lange tijd en heb hem een paar weken geleden nog gezien. Met die uitspraak bedoelde hij niks slechts. Zo zit hij niet in elkaar."

"Ik denk dat ik wel weet wat er gebeurd is. Dit was net na de crash van Verstappen en zijn dochter is de vriendin van Verstappen. Daardoor is hij mogelijk geëxplodeerd en kwaad geworden. Misschien is die uitspraak bij ons niet gewenst, maar in Brazilië is dat niet zo. Mensen zeggen wel vaker dingen. Bijvoorbeeld over mensen met overgewicht of mensen die klein zijn zoals ik. Ze hebben ook opmerkingen over mijn lengte gemaakt, maar ik heb er nooit een probleem van gemaakt. Ik ben verbaasd dat Lewis het niet aan de kant heeft geschoven. Lewis heeft gereageerd, Nelson heeft zijn excuses aangeboden en daarmee moet het klaar zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS