Formule 1

Bernie Ecclestone springt in de bres voor Masi: "Het zou verschrikkelijk zijn geweest als..."

Uitgegeven door B Kaligis • 14 januari 2022 08:00 • Print artikel

Bernie Ecclestone, tot een aantal jaar geleden dé grote man van de Formule 1 vindt dat de FIA Michael Masi bij moet staan rondom de ‘Abu Dhabi controverse’. De positie van de Australiër staat aardig onder druk sinds de race in Abu Dhabi.

Michael Masi

De Australiër haalde door zijn beslissingen in Abu Dhabi de woede op de hals van Mercedes. De Duitse formatie was het niet eens met de manier waarop het kampioenschap werd bepaald. Zijn beslissingen zorgden ervoor dat Max Verstappen de wereldtitel op het laatste moment afhield van Lewis Hamilton.

Er is een onderzoek bezig, door de FIA zelf ingesteld over de gemaakte keuzen, de uitkomst van dit onderzoek zal op 18 maart, in Bahrein worden gepresenteerd. Ecclestone laat aan de Daily Mail weten dat hij vindt dat ze Masi niet de zondebok moeten maken: "Ik zie geen enkele reden waarom Michael zijn werk niet zou voortzetten." De oud Formule 1-eigenaar vindt dat Masi niets te verwijten valt. Volgens Ecclestone deed Masi wat hij dacht dat het beste was.

Ecclestone snapt dat Masi ab-so-luut geen finish wilde achter de safety car. “Het zou verschrikkelijk zijn geweest als de laatstee race onder een safety car was geëindigd.”, aldus de 91-jarige Brit.
Volgens Ecclestone had Masi het nooit goed kunnen doen. “Masi zou dan net zoveel problemen hebben gehad. Hij is een goede vent en de FIA zou hem moeten bijstaan", sluit Ecclestone af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS