Formule 1

Bernie Ecclestone geeft ongezouten kritiek aan het adres van eindverantwoordelijke bij Ferrari: "Het probleem met Italianen is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2020 12:49

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft weinig vertrouwen in Mattia Binotto als teambaas van Ferrari. Met name nu Sebastian Vettel zijn vertrek heeft aangekondigd na dit seizoen, terwijl er nog geen Grand Prix verreden is, maakt het er niet makkelijker op voor de Zwitser.

Bernie Ecclestone F1

Voormalig F1-supremo Bernie Ecclestone meent regelmatig dat Binotto geen geweldige Ferrari-leider is, vooral als het gaat om het omgaan met een situatie als nu van Vettel. "De situatie van Michael (Schumacher, red.) bij Ferrari was een beetje anders", vertelde Ecclestone aan RTL. "Ik vroeg ooit aan hem: "Wie leidt het team? ", en hij antwoordde: "Dat doe ik!". Dat is waarschijnlijk de reden waarom ze zo succesvol waren. Het probleem met Italianen is dat ze niet veel leiders hebben. De eindverantwoordelijke van het team is in feite een superingenieur, hij werkt al meer dan 20 jaar bij Ferrari. Maar ze hebben geen leider. Dat is sowieso mijn mening."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS