Formule 1

Bernie Ecclestone doet F1-format van sprintkwalificatie af als 'complete onzin'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2021 05:10

MONTMELO - Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft het F1-format van de sprint-kwalificatie, dat dit seizoen wordt geprobeerd, van tafel geveegd met de bewering dat het idee 'complete onzin' is.

Bernie Ecclestone F1


F1 experimenteert op drie locaties dit jaar met een nieuw kwalificatie-format waarin de coureurs op zaterdagmiddag een 100-kilometerrace zullen rijden waarvan de uitslag de startopstelling voor de racedag bepaalt.

Het concept zal voor de eerste keer worden toegepast tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone in juli, waarna ook op de circuits van Monza en Interlagos hetzelfde experiment wordt uitgevoerd.

Volgens Ecclestone pakt het huidige management van de sport het concept verkeerd aan. "Wat ze nu hebben besloten is complete onzin", vertelde de 90-jarige tegen het Duitse Sport Bild. "Als de winnaar van de sprintrace ook punten krijgt en ook nog eens op de eerste startpositie staat, geeft dat aan het eind van het seizoen geen getrouwe afspiegeling van wie echt de beste coureur is."

Ecclestone, die ooit suggereerde dat coureurs op zondag in omgekeerde volgorde van de kwalificatie op de grid zouden moeten staan, is nog steeds van mening dat het idee om de startposities om te draaien, hout snijdt.

"Mijn oorspronkelijke idee was om de winnaar van een sprintrace misschien tien punten te geven, maar hem de race te laten starten vanaf de tiende plaats", legde Ecclestone uit. "Als hij dan was opgeklommen naar bijvoorbeeld de derde plaats in de race, zou zijn werkelijke vermogen beter te zien zijn geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS