Formule 1

Bernie Ecclestone haalt hard uit naar Massa-zaak: 'Hamilton had kunnen procederen na Abu Dhabi'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2023 10:40

SINGAPORE - Voormalig F1-chef Bernie Ecclestone heeft gezegd dat Felipe Massa alleen een rechtszaak aanspant voor het geld en beweert dat Lewis Hamilton hetzelfde had kunnen doen.

Bernie Ecclestone F1


De Braziliaan Massa voerde zijn juridische inspanningen gisteren op toen zijn team een aantal teams en personeelsleden aanmaande om geen enkel document dat betrekking heeft op zijn zaak te wijzigen of te vernietigen.

Ecclestone onthulde eerder dit jaar dat een lang geaccepteerde versie van de gebeurtenissen na 'Crashgate' in 2008 feitelijk onjuist was.

Na de crash van Nelson Piquet Jr tegen de muur, die leidde tot de overwinning van Fernando Alonso in Singapore en Massa's kansen in het kampioenschap schaadde, was het bekend dat de F1 en de FIA niet wisten dat de crash opzettelijk was geweest tot nadat Piquet Jr het team het jaar daarop had verlaten.

De FIA heeft lang verklaard dat het seizoen voorbij is na de prijsuitreiking aan het einde van het jaar. Het was daarom niet bereid een uitslag in te trekken of te wijzigen, waardoor Hamilton wereldkampioen zou worden.

Eerder dit jaar gaf Ecclestone toe dat hij en de toenmalige baas van de FIA, Max Mosley, al voor het einde van 2008 op de hoogte waren van de manipulatie van de race in Singapore door Renault.

Kort daarna verklaarde Massa dat hij van plan was om een rechtszaak aan te spannen en hoewel Ecclestone sindsdien heeft ontkend dat hij opmerkingen heeft gemaakt en heeft gezegd dat hij zich dat niet kan herinneren, gaat de voormalige Ferrari-coureur door met zijn rechtszaak.

Massa's advocaat Bernardo Viana werd geciteerd toen hij zei dat ze 'de trofee mee naar huis willen nemen'. Ecclestone suggereerde dat er een bijbedoeling is. "De Massa-clan doet het alleen voor het geld. Maar de kans daarop is nihil", vertelde Ecclestone aan de Zwitserse krant Blick.

Ecclestone suggereerde verder dat Hamilton en Mercedes een rechtszaak hadden kunnen aanspannen na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 en hoewel het team dit aanvankelijk overwoog, lieten ze die intentie varen en gaven ze de titel toe aan Max Vertsappen. “Hamilton had met Mercedes een rechtszaak tegen de FIA kunnen aanspannen na de niet al te nette finale van 2021 in Abu Dhabi." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS