Formule 1

Berger onder de indruk: 'Mick is een typische Schumacher'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 13:40 • Print artikel

Gerhard Berger is onder de indruk van Mick Schumacher dit seizoen en zegt dat de Duitser 'een typische Schumacher' is. Schumacher is zijn debuutseizoen in de Formule 1 goed begonnen nadat hij bij Haas werd gecontracteerd. Hij presteerde vaker beter dan teamgenoot Nikita Mazepin, maakte niet veel fouten en maakte indruk op zijn team met zijn werkethiek.

Mick Schumacher Haas F1


Voormalig F1-coureur Berger is vol lof over de prestaties van de 22-jarige Duitser, zowel op als naast het circuit. "Mick doet alles goed", zei hij tegen sport1.de.

"Hij levert precies wat je onder de omstandigheden van hem mag verwachten: Hij verslaat zijn teamgenoot, rijdt nette races, maakt weinig fouten. Je kunt ook zien hoe hij races kan lezen en analyseren. Hij is een typische Schumacher. Je ziet dat hij snel leert en dat hij alles in zich opneemt."

"Ook al is Haas geen topteam, na een paar races heeft hij al duidelijk laten zien dat hij bij Haas de nummer één is. Dat is een succes. Daarom geloof ik in zijn toekomst."

Onvermijdelijk is Mick veel vergeleken met zijn vader Michael, nog voordat hij officieel Formule 1-coureur werd. Gezien het feit dat de oudere Schumacher één van de meest succesvolle F1-coureurs aller tijden is, met zeven wereldkampioenschappen, vindt Berger dit oneerlijk tegenover de Haas-coureur.

"Het is te verwachten dat hij een goede Formule 1-coureur zal worden. Hoe ver zal blijken. De voetstappen van zijn vader, met wie men hem zou kunnen vergelijken, zijn enorm. Dus ik denk niet dat deze vergelijking helemaal eerlijk is."

Sterker nog, Berger is van mening dat de voormalige Ferrari-man de grootste coureur aller tijden is, ook al heeft Lewis Hamilton een aantal van zijn records geëvenaard of gebroken. Dit vooral vanwege de manier waarop hij het Italiaanse team succes bracht.

"Boven alles: ik ben het meest gefascineerd door hoe hij Ferrari weer op de weg naar succes heeft gezet. Vraag maar aan mij, Sebastian Vettel, Alain Prost of Fernando Alonso: dat lukte ons niet... We wonnen races met Ferrari, maar de doorbraak kwam er niet. Alleen Niki Lauda en Michael Schumacher lukte dat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS