Formule 1

Bepaalde zaken moeten anders! Charles Leclerc: "Verandering is nodig bij Ferrari, maar niet met andere mensen"

Uitgegeven door Bart • 25 november 2022 14:21 • Print artikel

Charles Leclerc heeft toegegeven dat bepaalde zaken bij Ferrari moeten gaan veranderen om voor de wereldtitel mee te vechten. De Monegask vindt het echter niet noodzakelijk dat er koppen gaan rollen. Zo staat teambaas Mattia Binotto onder forse druk, maar voor de nummer 2 van 2022 is een vertrek niet nodig.

Leclerc Sainz Binotto


Leclerc reageerde in L'Equipe op de geruchten dat Binotto zou moeten vertrekken en plaats zou moeten maken voor Frederic Vasseur. "Ik denk dat we veranderingen moeten maken in de manier waarop we beslissingen nemen. Alleen dan kunnen we ook op zondag succesvol zijn. Het is niet noodzakelijk om mensen te vervangen. Het ligt ook aan de manier waarop je te werk gaat en hoe we binnen het hele team met elkaar communiceren. De focus moet liggen om de belangrijke zaken en niet op de details die ervoor kunnen zorgen dat je misschien gaat verliezen."

De Monegask werkte eerder bij Sauber al samen met Vasseur. "Het zijn nog maar geruchten en die heb je veel in de Formule 1. En bij Ferrari alleen nog maar meer. Ik heb geleerd dat je je niet te veel van geruchten moet aantrekken. Ik focus op wat ik op de baan moet doen en reageer niet op geruchten. Zeker nu niet. In een F1-team heb je altijd veranderingen nodig. We hebben in sommige races niet de juiste beslissingen genomen of we hebben er te lang over gedaan om tot de juiste oplossing te komen. Dat moet verbeteren en veranderen, het proces hoe we tot de juiste beslissing kunnen komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS