Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Bentley Motorsport doet zijn intrede in de 2020 SRO E-Sport GT Series

Uitgegeven door Peter Vader • 16 april 2020 16:38 • Print artikel

CREWE - Bentley Motorsport is stevig in de wereld van esports gestapt, door de aankondiging te doen van zijn debuut in het sim-racekampioenschap genaamd SRO E-Sport GT Series. Een raceserie van zes ronden die wordt gehouden door de organisatoren van veel van de echte werkelijke GT3 races. Op de inschrijflijst zullen de Bentley-teams vermeld zijn in de 'Pro'-klasse race voor echte racers en de' Silver'-klasse race voor elite sim-racers. En dan is er nog ruimte voor degenen die hun steun betuigen aan alle Continental GT3-coureurs, inclusief Bentley-collega's en fans over de hele wereld, in de 'Am'-klasse-evenementen. Om de bekendmaking te vieren, is de livery voor het fabrieksteam van 2020, die al te zien was tijdens de 12 uursrace van Bathurst op de Continental GT3, beschikbaar voor alle Assetto Corsa Competizione-gebruikers en inmiddels gewoon te downloaden.

Bentley sim racing


Bentley esports familie
Bentley's Director of Motorsport, Paul Williams, merkt op: “Of je nu een echte coureur bent, een professionele sim-racer of een gamer die voor de lol racet, als je ervoor kiest om te racen in de Continental GT3, maak je deel uit van onze esports-familie. Om deze groeiende familie te ondersteunen, hebben we ons aangemeld als fabrikant voor de SRO E-Sport GT-serie en hebben we ons echte raceteam ingeschakeld om coureurs te helpen bij het opzetten van hun deelname en de bijbehorende promotie op de sociale media.”

Assetto Corsa Compeitizione
“We werken nauw samen met onze partners bij Kunos, de ontwikkelaars van Assetto Corsa Compeitizione, om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op het komende seizoen en praten met professionele sim-racers die ons niet alleen op het circuit kunnen vertegenwoordigen, maar ook onze echte coureurs kunnen helpen met in-game set-up en racestijl. We hebben ervoor gekozen om met onze vertrouwde partners bij SRO de enorme sim-racearena binnen te stappen en een zeer gerichte en doelgerichte aanpak te volgen. We deden een paar weken geleden mee aan de SRO E-Sport GT Series Charity Challenge en we waren toen ongelooflijk onder de indruk van de kwaliteit van de productie en het racen. Dit is absoluut de juiste plaats voor ons om deel te nemen. Het is geschikt voor onze ongelooflijke loyale fans die de afgelopen jaren met de Continental GT3 hebben gereden in de Assetto Corsa Competizione-game, terwijl ze ook onze echte racefans in staat stellen om met ons mee te doen terwijl we nu stappen in de wereld van esports.

”De serie van zes ronden weerspiegelt evenementen in de GT World Challenge Europe, de echte wereldraceserie waarin Bentley Motorsport sinds 2014 heeft deelgenomen, waarbij Bentley kampioenschaps- en raceoverwinningen behaalde.

Kalender voor de ‘Pro’ en ‘Silver’ races:
Ronde 1 - Silverstone - 26 april
Ronde 2 - Totaal 24 uur van Spa - 10 mei
Ronde 3 - Nürburgring - 17 mei
Ronde 4 - Barcelona - 31 mei
Ronde 5 - Baan te bepalen bij openbare stemming - 14 juni
Ronde 6 - Grand Final - TBD

Hoewel de Pro- en Silver-klassen beperkte toegang hebben voor professionals, worden alle Assetto Corsa Competizione-gamers uitgenodigd om deel te nemen aan de 'Am'-klasse van de serie. De uiteindelijke deelnemers worden bepaald door een open hot-lap kwalificatie die loopt van 26 april tot 10 mei.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS