Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Bent Viscaal werd gehinderd in kwalificatie en dat werkte hele weekend door: “Ik heb de meeste rijders van iedereen ingehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 augustus 2020 06:10 • Print artikel

BARCELONA – Na zijn eclatante zege in Silverstone van een week geleden kreeg autocoureur Bent Viscaal afgelopen weekend in Barcelona te maken met de nodige pech in het FIA Formule 3-kampioenschap, dat wordt gehouden in het raamwerk van de Formule 1. De twintigjarige coureur uit Albergen kreeg zaterdag in de eerste race te maken met een uitvalbeurt, zondag bewees hij met een knappe inhaalrace dat hij zijn snelheid goed voor elkaar had, maar moest hij genoegen nemen met de twintigste plaats.

Barcelona

Wat die snelheid betreft: normaal gesproken is die goed genoeg voor een plaats in de top tien. Tijdens de kwalificatie op vrijdag had Bent echter de pech dat hij tijdens zijn snelle ronde werd gehinderd door een concurrent. Die was net bezig was aan zijn zogenaamde cool down-ronde en bleef daarbij op de ideale lijn rijden.

Bent was gedwongen van zijn gas te gaan en kon daardoor een snelle tijd vergeten. Die kwalificatie resulteerde in de 23ste tijd en dat was natuurlijk niet waarop hij gehoopt had. “Dan weet je dat de rest van het weekend moeilijk wordt”, blikte het talent van het Nederlandse topteam MP Motorsport terug. “Hij ging gewoon niet aan de kant.”

Bent Viscaal

Gelukkig wist Bent dat het met de snelheid wel goed zat. Hij begon zaterdag dan ook vol goede moed aan de eerste race op Circuit de Catalunya. “Na vier bochten lag ik al op de achttiende plek”, zei de Nederlander, die op P23 was gestart. “Helaas werd ik bijna meteen daarna, in bocht vijf, door iemand aangetikt en ging ik van de baan.” Hij viel uit en wist dat hij daardoor zondag achteraan moest starten tijdens de zogenaamde reversed-grid race.

Daarin bewees Bent alsnog dat hij een goede snelheid had. Want de snelle Tukker reed een ware opmars in het zeer competitieve internationale deelnemersveld. “Ik heb de meeste rijders van iedereen ingehaald. Wat dat betreft heb ik het goed gedaan. Met het racetempo zat het gewoon goed.” Daarmee kwam hij tot een tevreden stemmende conclusie: “Als de kwalificatie goed gaat, dan kan ik in Spa meedoen zoals op Silverstone.”

Autocoureur Bent Viscaal Barcelona FIA Formule 3

Op de Belgische piste wordt over twee weken de zevende ronde van het kampioenschap gehouden. Bent is vastbesloten daar weer te laten zien dat hij voorin het veld thuishoort. “Deze week ga ik me goed voorbereiden en dan naar Spa.”

Het betekent zijn vierde raceweekeinde in vijf weken. Veel reizen dus. “Je hebt weinig rust, maar dat is niet erg. Ik doe iets wat ik leuk vind. Dan kost het niet zo heel veel moeite. Maar een keer een weekje geen race is ook niet verkeerd. Ik ga rijden op de simulator en veel tijd doorbrengen in het krachthonk en dan ben ik er weer klaar voor. Dan hoop ik op een plaats in de top tien in de kwalificatie en dat ik kan meedoen om een podiumplaats in één van de beide races.”

Bent bedankt MP Motorsport voor de goede samenwerking.

Bent Viscaal wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Fetch Car Sharing
Fiorese Giovanni
Volker Wessels
Wevi
Preston Palace All Inclusiv

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS