Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bent Viscaal kiest voor endurancewereld en tekent bij Algarve Pro Racing voor ELMS

Uitgegeven door Deni Volkers • 31 maart 2022 12:50 • Print artikel

De 22-jarige Bent Viscaal uit Albergen gaat dit jaar zijn rijkunsten vertonen in de European Le Mans Series. Viscaal, die gedurende de afgelopen drie seizoenen in het voorprogramma van de Formule 1 uitkwam, zal bij het team Algarve Pro Racing een rijderskoppel vormen met de Duitse Sophia Floersch.

Bent Viscaal


Na een zeer bemoedigend debuutseizoen in de Formule 2, waarin Viscaal twee tweede plaatsen wist te scoren voor het Italiaanse team Trident Racing, wordt de gang naar de enduranceracerij ingezet. Bij het Portugese team Algarve Pro Racing krijgt Viscaal de kans om zijn eerste stappen in de langeafstandsracewereld te zetten. In Floersch komt hij een oude bekende tegen: Viscaal reed namelijk al eens tegen de Duitse dame, te weten in het Formule 3-seizoen 2020, het jaar waarin de Tukker een prachtige overwinning op het circuit van Silverstone scoorde.

“Reikhalzend kijk ik uit naar het nieuwe raceseizoen”, laat Viscaal vanuit Albergen optekenen. “Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kan ook ik mijn plannen voor het komende seizoen presenteren. Lange tijd heb ik me op de eenzitters gefocust, maar vanwege verschillende, onverwachte omstandigheden bleek doorgaan in de formulewagens voor mij in 2022 onmogelijk. De overstap naar endurancewagens zal zeker niet gemakkelijk worden, maar ik ben er klaar voor en heb er bovendien ontzettend veel zin in.”

“Wat betreft snelheid verschilt de LMP2-bolide van Algarve Pro Racing amper van de Formule 2-wagen die ik vorig jaar bestuurde, maar onder andere het rijden in verkeer zal voor mij een nieuwe ervaring zijn. In de afgelopen tijd heb ik getracht me zo goed mogelijk voor te bereiden, door onder andere deel te nemen aan de virtuele 24 uur van Le Mans en daarin een podiumplaats te scoren. Ik ga het seizoen in met een open mind en heb het verlangen om zo veel als mogelijk van mijn teamgenote op te steken, aangezien zij al wat langer meedraait in de enduranceracerij.”

“Het is lastig om uitspraken te doen over de doelstellingen voor het komende seizoen aangezien ik geen idee heb hoe de verhoudingen zijn. Het LMP2-veld van de ELMS is bijzonder competitief en de rijders zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt een sprong in het diepe voor mij, maar daar draai ik mijn hand niet voor om. Uiteindelijk wil ik samen met Algarve Pro Racing en mijn teamgenote strijden om podiumplaatsen.”

Viscaal en Floersch zullen hun wagen delen met een derde coureur, die nog door Algarve Pro Racing gepresenteerd moet worden.

Het European Le Mans Series-seizoen 2022 wordt op zondag 17 april in gang gezet met de 4 uur van Le Castellet, op het Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Op de maandag en de dinsdag voor de wedstrijd vindt er een collectieve testsessie plaats, het raceweekend start op vrijdag. De ELMS-kalender van 2022 bevat zes evenementen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS