Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Bent Viscaal gaat in Bahrein Formule 2-auto testen: "Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2020 09:12

Bent Viscaal zal tijdens de post-season test op het Bahrain International Circuit instappen bij het Formule 2-team van Trident. De 21-jarige coureur uit Albergen hoopt een Formule 2-zitje voor het jaar 2021 te veroveren.

Bent Viscaal Trident

Gedurende het voorbije seizoen was Bent Viscaal te bewonderen in de FIA Formula 3. De jongeling kende daarin een veelbewogen seizoen. Viscaal won de tweede race in het voorprogramma van de 70th Anniversary Grand Prix op het circuit van Silverstone. Een paar weken eerder was hem een overwinning ontnomen wegens tijdstraffen, daags na diens eerste podiumfinish in de FIA Formula 3.

Viscaal heeft zijn ogen gericht op de Formule 1 en wil zich het liefst zo snel mogelijk richting het topniveau bewegen. Een derde seizoen in de Formule 3 behoort tot de mogelijkheden, maar doorstoten naar de FIA Formula 2 is ook een optie.

Sinds het Formule 3-seizoen ruim twee maanden geleden tot een conclusie kwam, is Viscaal druk bezig de opties voor 2021 te analyseren. De kans om een dag te testen op het Bahrain International Circuit is eentje die de jonge rijder niet aan zich voorbij laat gaan. Zodoende stapt Viscaal aanstaande donderdag 10 december in een van de bolides van Trident.

“Ik ben erg blij dat ik in een Formule 2-wagen mag stappen”, liet Viscaal weten vanuit Bahrein, waar hij sinds een aantal dagen vertoeft. “Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven. Trident Racing en ik onderhouden een goed contact en uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik nu in een van hun wagens mag stappen, om een test uit te voeren.”

Viscaal gaat er wat betreft vermogen flink op vooruit. De Tukker is gewend aan een bolide die voortgestuwd wordt door een kleine vierhonderd paardenkrachten. De turbomotor van de Formule 2-bolides levert liefst zeshonderd paardenkrachten. “Voor mij is het in meerdere gevallen een vuurdoop: de eerste keer met een F2-bolide, de eerste keer met koolstofvezel remschijven en de eerste keer met die grote, achttien inch wielen.”

“Het is mijn doel om de Formule 2-wagen zo goed als mogelijk onder de knie te krijgen, uiteraard met het oog op volgend jaar. Wat ik in 2021 precies ga doen is op dit moment nog niet duidelijk, maar ik richt mijn pijlen op een zitje in een van de opleidingsklassen die in het voorprogramma van de Formule 1 vormen. Ik hoop zo snel mogelijk meer te vertellen over de toekomstplannen”, besluit Viscaal strijdvaardig.

Trident Racing is gevestigd in het Italiaanse San Pietro Mosezzo. Sinds 2006 neemt het team deel aan de opleidingsklassen die het voorprogramma voor de Formule 1 vormen. Het seizoen 2014 bleek tot dusver het beste jaar van Trident: daarin werden twee wedstrijden gewonnen en scoorde het team een vijfde plek in de eindrangschikking.

Bent Viscaal (18-09-1999) is racewinnaar in de Formule 3, de MRF Challenge, de Euroformula Open, het Spaanse Formule 4-kampioenschap en het SMP Formule 4-kampioenschap uit Rusland. Viscaal werd tweede in de eindrangschikking van het Spaanse Formule 4-kampioenschap en het SMP Formule 4-kampioenschap in Rusland (beiden 2017) en herhaalde dat in de Euroformula Open en het Spaanse Formule 3-kampioenschap (beiden 2018). Bent Viscaal begon zijn loopbaan met karting, waarin zijn grootste succes het kampioenschap in de DKM was. Bent won toen in 2015 met het kartteam van Ralf Schumacher de DKM-titel bij de Juniors.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS