Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bent Viscaal debuteert in het FIA WEC en wordt teamgenoot van Tijmen van der Helm bij ARC Bratislava

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 mei 2022 21:29 • Print artikel

Bent Viscaal gaat zijn debuut maken in het FIA World Endurance Championship. Het daverende debuut van Viscaal in de enduranceracerij heeft zijn vruchten afgeworpen. Het Slowaakse team ARC Bratislava heeft de 22-jarige Nederlander beloond met een deal om deel te nemen aan het wereldkampioenschap enduranceracen. Aankomend weekeinde maakt Viscaal zijn debuut in het World Endurance Championship; zijn eerste wedstrijd is de 6 uur van Spa-Francorchamps.

Bent Viscaal

Slechts twee testdagen had Viscaal afgewerkt in de bolide van zijn werkgever Algarve Pro Racing, toen hij onlangs 'acte de presance' mocht geven tijdens de ouverture van het European Le Mans Series. Wat volgde was een memorabel optreden. Samen met teamgenote Sophia Floersch reed de jonge Tukker bij zijn endurancedebuut naar een puike tweede plaats.

Viscaals sterke optreden heeft indruk gemaakt. Het team ARC Bratislava, dat in 1997 werd opgericht door Miro Konopka en Dusan Vyslozil, sinds 2017 deelnemer aan de 24 uur van Le Mans en bezitter van een vaste plaats in het wereldkampioenschap enduranceracen (WEC), beloonde de Nederlandse coureur door hem te benoemen als derde coureur. Viscaal zal plaatsnemen naast landgenoot Tijmen van der Helm en oprichter Konopka, die er als bronzen rijder voor zorgt dat het team in het WEC uitkomt als deelnemer in de LMP2-Pro/Am-klasse.

“Mijn debuut in het enduranceracen was onvergetelijk. Ik had er van tevoren al ontzettend veel zin in, maar een resultaat als dat van afgelopen weekend motiveert enorm. Het smaakt naar meer. Ik ben ARC Bratislava dankbaar voor de kans die zij me bieden om te debuteren in het wereldkampioenschap", spreekt Viscaal.

"Miro Konopka heeft hard gewerkt om een volwaardig team op de grid te zetten is inmiddels al jaren een gerespecteerd lid van het WEC-paddock. Dat ik in de persoon van Tijmen nog een Nederlander tegenkom, is mooi meegenomen. Tijmen en ik hebben elkaar in de afgelopen tijd geregeld gesproken en ik mag hem graag.”

“Het wereldkampioenschap begint voor mij haast in de achtertuin, aangezien ik mijn eerste WEC-race rijd op het circuit Spa-Francorchamps. Ik ben erg benieuwd hoe het is om met zo’n LMP2-monster door Eau Rouge te jagen. Natuurlijk kijk ik ook alvast met een schuin oog naar de 24 uur van Le Mans, de droom om daaraan deel te nemen komt dankzij ARC Bratislava uit. Al met al sta ik te trappelen om in de bolide te stappen!”

Viscaal zal zijn WEC-bezigheden combineren met activiteiten in de ELMS. Dit betekent dat hij in de komende weken niet stil hoeft te zitten: na de 6 uur van Spa-Francorchamps, een race die plaatsheeft op zaterdag 7 mei aanstaande, volgt de 4-uursrace van Imola op zondag 15 mei. De prestigieuze 24 uur van Le Mans staat op de planning voor het tweede weekend van juni.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS