DTM

Ben Green wint tweede DTM Trophy race; geslaagd weekend voor Max Koebolt: zondag opnieuw op het podium!

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2020 09:01 • Print artikel

Racen op zijn best vond plaats in de tweede race van de nieuwe DTM Trophy op het legendarische parcours van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen: De Brit Ben Green, zeer teleurgesteld na zijn mislukking van een dag eerder, sloeg zondag terug met zijn eerste overwinning in de BMW M4 van het fk Performance Motorsport-team. Tim Heinemann eindigde, net als zaterdag, als tweede en de Duitser startte de race vanaf pole position. Na twee van de twaalf races van het seizoen staat de Mercedes-AMG coureur van het HP Racing International team nu ook aan de leiding in het puntenklassement. De als derde geplaatste coureur was ook een recidivist, namelijk de Nederlander Max Koebolt in de Walkenhorst-Motorsport-BMW.

DTM Trophy Spa Race 2 podium
Podium Race 2 op zondag: Max Koebolt P3 (tweede van links), Ben Green op P1 en Tim Heidemann op P2 (uiterst rechts)

Geslaagd weekend Max Koebolt
“Het eerste weekend van de DTM Trophy zit erop en ik denk dat we heel blij kunnen zijn met de resultaten. Twee keer P3 is een goede manier om het seizoen te starten, maar er is nog ruimte voor verbetering. Dank aan Walkenhorst Motorsport voor de geweldige auto en ik kan niet wachten op het volgende raceweekend van de DTM Trophy”, aldus een tevreden Max Koebolt, na afloop van een voor hem geslaagde seizoensopening.

DTM Trophy Spa Race 2 BMW voor Mercedes
Racewinnaar Ben Green (Nr10 BMW) voor Tim Heinemann (Nr46 Mercedes-AMG)

Enige turbulentie
Er was nog voor de start turbulentie, toen de Spanjaard Marc de Fulgenicio door een technisch probleem zijn derde plaats op de startgrid niet kon innemen, hij moest de race starten vanuit de pitstraat. In de glooiende start stond polesitter Tim Heinemann voor een trio BMW-rijders met Ben Green, Max Koebolt en Ben Tuck. In de tweede ronde moest de safety car de baan op nadat Kelvin Snoeks in de Racing One Audi in Blanchimont zijn auto in de vangrails parkeerde. De Nederlander maakte daarmee een ongelukkig debuut in de DTM Trophy,want het team kon ook nog niet echt de snelheid vinden in de Audi. Volgende keer beter, er volgen nog vele races waarin Snoeks zijn kwaliteiten kan tonen.

DTM Trophy Spa Race 2 fraai startveld
Volop strijd in een fraai startveld DTM Race 2 op zondag

Volop strijd
Pas in ronde vijf werd de race heropend. Eerst kon Heinemann zijn voorsprong behouden, maar maakte later in de ronde een kleine fout en moest hij de aanval op Ben Green laten passeren. Green reed toen vol vertrouwen naar huis en pakte de overwinning, Heinemann verzekerde zich voor de tweede keer op rij van de tweede plaats. De derde plaats ging naar Max Koebolt. Ex-DTM-prof Peter Terting, die een dag eerder ook van de baan verdween, werd beloond voor een sterke race met de vierde plaats. Er waren ook vermakelijke gevechten om posities in het grote veld, onder andere voor de plaatsen negen tot elf met Marc de Fulgencio, Lucas Mauron en Jan Philipp Springob en voor posities twaalf tot en met 14 met Rudolf Rhyn, Fidel Leib en Felix Von der Laden.

DTM Trophy Spa Race 2 startgrid
Walkenhorst Motorsport BMW M4 van Max Koebolt op de startgrid

Reacties na floop van de 2e race DTM Trophy, Spa-Francorchamps:

Ben Green, FK Performance Motorsport:
"De overwinning van vandaag is voor mij het verzoenende einde van het weekend. En natuurlijk een goede voorbereiding op de toekomst. Ik had goede grip vandaag in 'Eau Rouge' en 'Blanchimont' en was in staat om Tim Heinemann in te halen. Hij was super-eerlijk in het duel. Dat is precies hoe racen moet zijn."

Tim Heinemann, HP Racing International:
"Als je een pole position hebt, wil je natuurlijk winnen. Maar ik ben super-tevreden met de tweede plaats. Twee keer op het podium eindigen op het eerste evenement van het seizoen is een goed resultaat. Ben Green zette veel druk op in de race vandaag. Bij de herstart hield ik nog steeds mijn eigen goed, maar daarna maakte ik een kleine fout en ben was in staat om in te halen. Maar ik denk dat het eerlijk en goed racen was."

DTM Trophy Spa Race 2 Max Koebolt P3
Geslaagd weekend voor Max Koebolt: op zondag opnieuw podium met P3!

Max Koebolt, Walkenhorst Motorsport:
"Het hele weekend ging goed voor mij. Vandaag heb ik de fout gemaakt om te lang in te zetten op het sparen van mijn banden. Complimenten aan het hele team van de DTM Trophy, die echt op een grote race-serie. De sprintwedstrijden met slechts één renner zijn geweldig. En het hoogtepunt is natuurlijk om deel uit te maken van het DTM-weekend."

DTM Trophy Spa Race 2 Max Koebolt onderweg met BMW M4 Walkenhorst Motorsport

Resultaten DTM Trophy Race 2 Spa-Francorchamps op zondag 2 augustus 2020:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS