Autosport BE • BELCAR

Belgium Racing Belcar-kampioen 2019, zege Deldiche Racing by JTB, crash Tom Boonen en Kenneth Heyer

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 oktober 2019 19:13 • Print artikel

Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen mag Belgium Racing zich de nieuwe algemene Belcar-kampioen noemen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zagen hun laatste titelconcurrent, de #11 Krafft Racing Norma, al na een half uur voortijdig de pitstraat binnenrijden, waarna het Lamborghini-duo enkel naar het eind hoefde te rijden. De laatste race van het seizoen 2019 ging naar de #111 Deldiche Racing by JTB Norma.

Belcar Assen

De titelstrijd viel in de plooi na 16 ronden. Stienes Longin, in de aanvangsfase mooi opgerukt naar de tweede plaats, kwam met de #11 Krafft Racing Norma de pitstraat binnengestrompeld. Afgeknapte bouten aan de remschijf linksachter bleek het euvel, en het duurde 14 ronden vooraleer de wagen van de Belcar 1-kampioenen opnieuw op weg kon. Weg was hun hoop om ook de algemene titel binnen te halen.

#99 Belgium Racing Lamborghini kampioen Belcar

Die ging naar de #99 Belgium Racing Lamborghini. Dylan Derdaele, die aanvankelijk in de top-5 meedraaide, vierde na de pech voor Krafft Racing de teugels, om uiteindelijk samen met Nicolas Saelens als achtste over de streep te komen. Samen met de vierde plaats in Belcar 3 ruim voldoende om de nationale endurancetitel op zak te steken.

De 125 minuten durende race in Assen werd ontsierd door een lange safety car-periode, het gevolg van een crash waarbij de #110 Deldiche Racing by JTB Norma en de #22 Veidec Silver Eagle by Getspeed Mercedes-AMG betrokken waren. Beide rijders, Tom Boonen en Kenneth Heyer, bleven gelukkig ongedeerd.

Eens de vangrails waren hersteld kon de race opnieuw op gang worden getrokken, met nog iets minder dan een half uur te gaan. Het draaide uit op een duel tussen de #2 McDonald's Racing Team Norma en de #111 Deldiche Racing by JTB Norma. Aan het stuur van laatstgenoemde zat Tim Verbergt, die op een kwartier van het eind definitief de leiding in handen nam en zo voor het eerst dit seizoen samen met teammaats Luc De Cock en Tim Joosen op het hoogste trapje algemeen mocht staan. Dat podium werd vervolledigd door de McDonald's Racing bolide en de #991 No Speed Limit Norma.

In Belcar 2 ging de overwinning naar gastrijder John De Wilde, in de #88 Speedlover Porsche ook mooi vierde algemeen, terwijl in Belcar 3 de #999 WCB Racing by Leipert Lamborghini met een overwinning de klassetitel veilig stelde.

De titel- en broederstrijd in Belcar 4 werd na het uitvallen van Kenneth Heyer beslist, en het is Michael Cool in de #93 Veidec Silver Eagle by Getspeed Mercedes-AMG die met de zege in de klasse en de titel gaat lopen.

In Belcar 5 en 6 werden de teams die als leider aan het slotweekend begonnen tot kampioen gekroond, met respectievelijk de #154 QSR Racing School BMW en de #34 JJ Motorsport BMW als de laureaten. De laatste klassezeges gingen naar gastwagen #42 Küpperracing BMW (Belcar 5) en de #83 VDW Motorsport BMW (Belcar 6).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS