Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Belgische overheid annuleert Zolder SuperPrix: hoge aantal besmettingen met COVID-19 in de regio

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2020 02:48 • Print artikel

Wegens het hoge aantal besmettingen met COVID-19 in de regio heeft de overheid beslist om Zolder SuperPrix die gepland was op 8 en 9 augustus te annuleren.

Circuit Zolder

De reeds geldende Corona maatregelen op het domein van Circuit Zolder zijn eveneens aangescherpt. Het dragen van een mond/neusmasker is ten alle tijden verplicht op het domein van Circuit Zolder. Er zal nog steeds geen toegang verleend worden aan publiek, noch aan pers. Enkel deelnemers aan individuele oefenritten/trackdays en internationale testdagen en hun begeleiders krijgen toegang tot het domein mits preregistratie en voorafgaandelijke toestemming van de organisator van de dag. Bij motoren is dit per deelnemer/piloot en 1 begeleider, bij fietsen per deelnemer 2 begeleiders en per auto 3 begeleiders excl. piloot. Een volledig overzicht van de geldende Corona maatregelen en de meest up-to-date kalender van Circuit Zolder kan u vinden op de website circuit-zolder.be.

De organisatie van de Super Car Challenge, waaronder ook de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX5-Cup vallen, geeft tekst en uitleg. "Helaas heeft ons het bericht bereikt dat het evenement: Zolder Superprix op last van de gemeente Heusden-Zolder niet kan doorgaan in de huidige vorm", legt Renata Aartsen, Event Manager V-Max Racing Management B.V. uit. "Op dit moment worden alle competities verboden binnen deze gemeente, de vergunning voor dit evenement is ingetrokken. Uiteraard betreuren wij dit nieuws ten zeerste en weten wij als geen ander hoe hard iedereen er weer naar uit keek om op het circuit mee te mogen doen aan races."

"Op dit moment zijn we aan het kijken voor een alternatief, dit is niet gemakkelijk, maar we proberen het uiterste voor elkaar te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS