Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Belgische Audi WRT Team wil naar Le Mans met een LMP2: "Als voorbereiding op de LMDh..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2020 10:53

Het succesvolle Belgische WRT-team overweegt om volgend jaar in de LMP2-klasse te stappen. Dit als voorbereiding op een mogelijke LMDh inzet in de toekomst. Het team is vooral bekend vanwege het racen met de Audi R8 GT3, waarbij zij onder andere samenwerkten met coureurs als Robin Frijns, Laurens en Dries Vanthoor en andere grote namen.

Vincent_Vosse_Audi_Team_WRT
Vincent Vosse

WRT-teambaas Vincent Vosse vertelt dat hij de stap wil maken om in de toekomst de 24 uur van Le Mans te gaan rijden in de LMDh-klasse. Audi maakte eerder bekend dat het zich voorbereidt op een instap in deze klasse en daardoor kan WRT mogelijk ook een stap naar deze klasse te maken. Toch sluit de Belg een samenwerking met een andere fabrikant niet uit.

WRT_Racing_Audi_R8

“Toen ik het team in 2010 begon, droomde ik ervan om met Audi bij de 24 uur van Le Mans te zijn”, zegt Vosse tegen het Engelse Autosport. “Ik werk nu er nu al 10 jaar naar toe en als we volgend jaar de LMP2 doen, is dat omdat we ons willen voorbereiden op de LMDh. De LMDh heeft duidelijk een grote toekomst en ik wil daar onderdeel van zijn.” Vosse benadrukt dat er nog een programma voor de LMP2 in elkaar gezet moet worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS