Autosport BE • BELCAR

Belcar Endurance Championship Zolder: de eerste kwalificatie-sessie uit 2018 zit erop!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 april 2018 23:44 • Print artikel

Tijdens de wintermaanden spraken de piloten van Deldiche Racing klare taal over hun ambities voor dit seizoen, namelijk het terugwinnen van de algemene titel die ze vorig jaar kwijtraakten. Om deze ambities kracht bij te zetten kochten ze een splinternieuwe Norma en meteen plaatste Tim Joosen deze nieuwe CN prototype op de pole positie.

Belcar Zolder

What happened today?
Jeffrey Van Hooydonk reed de tweede tijd gevolgd door de Norma's van Marc Goossens en Thomas Vauterin. Achter deze Norma’s volgden de Wolf van Pampel/Doubek en de Radical van Wim Jeuris. In Belcar 1 stormde Dylan Derdaele naar de snelste tijd in de Porsche Endurance Trophy Benelux met zijn Belgium Racing Porsche. Koen Wauters en Fred Bouvy naderden nog heel dicht. Ze bleven Anthony Kumpen en Jos Menten voor.

De Belcar 3 klasse is voorbehouden voor kleine GT’s en GT4 wagens. De Nederlander Willem Meijer zette de snelste tijd neer voor de beste in de Belgian GT4 Endurance Trophy. De eer ging naar Bart Van Samang met de MSE BMW M4. Hij was 12/100 van een seconde sneller dan de SRT Mercedes AMG van Bruno De Troch die op zijn beurt op de hielen gezeten werd door de M4 van Koen De Wit en de AMG’s van Van Dierendonck en De Breucker. Bij de toerismewagens boven de 2500cc ging de pole naar Gunther Van den Hove met de Heli BMW 120D. Hij bleef Johan De Kerpel, Van Dosselaer en de Z3 van VDW Motorsport voor. In Belcar 5 was de snelste tijd voor Hertsens/Baeten/Mertens voor Hermans/Bozó/Heirman en Lammens/Lammens/Suffeleers.

De race gaat morgen van start om 14u50. See you in Zolder!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS