Autosport BE • BELCAR

Belcar Endurance Championship: Belgium Racing Lamborghini wint bewogen regenrace en neemt de leiding in Belcar

Uitgegeven door Johan Vis • 8 oktober 2019 11:56

De voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship, in het kader van de American Festival Nascar Finals op Circuit Zolder, werd een hectische bedoening. Al voor de start van de 125 minuten durende race werden de hemelsluizen geopend, wat voor een kletsnatte race zorgde.

Belgium Racing Lamborghini wint bewogen regenrace

Net zoals eerder dit seizoen – bij één van de races in het kader van het Zolderse DTM-weekend – zou de juiste tactiek bij de onvermijdelijke tussenkomsten van de safety car de doorslag geven.
Ondanks een klein foutje bij de eerste pitstop trok de #99 Belgium Racing Lamborghini uiteindelijk aan het langste eind. Dylan Derdaele nam de hele race voor zijn rekening en passeerde met nog 18 minuten te gaan de #4 VR Racing Ford MARC 2. De Lambo en de Ford, beiden uit Belcar Klasse 3, bleven tot aan het eind in elkaars buurt, maar de volgorde wijzigde niet meer. Door deze zege – de eerste algemene Belcar-overwinning voor een Lamborghini Super Trofeo – neemt Belgium Racing ook de leiding in de algemene Belcar-tussenstand in handen.

De strijd voor de derde plaats draaide uit op een duel tussen de snelste bolides uit Klasse 1, nieuwkomer #991 No Speed Limit Norma en de #111 Deldiche Racing by JTB Norma. In de slotfase speelden Fred Bouvy en Tim Joosen voortdurend haasje over, en uiteindelijk was het laatstgenoemde die het nipt haalde. De derde plaats in Klasse 1 – en zevende algemeen – ging naar de #11 Krafft Racing Norma. De #1 Russell Racing by PK Carsport bolide moest verstek geven, nadat de motor aan het eind van de kwalificaties de geest gaf.

In Klasse 2 ging de gastwagen van Cars Tuning Lease lange tijd aan de leiding, maar een late pitstop deed de #16 Porsche de zege verliezen. Die ging uiteindelijk naar de #701 GP Elite Porsche Cayman van Alexander Godijn, voor de #3 Thems Racing by EMG Porsche, die meteen zeker is van de Belcar-titel in Klasse 3.

Andere klassezeges gingen naar de #93 Veidec Silver Eagle by Getspeed Mercedes-AMG (Klasse 4), de #475 Stevens Motorsport BMW (Klasse 5) en de #50 Convents Race Team BMW (Klasse 6).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS