Formule 1

Belabberd seizoen Ferrari, wanneer gaan er koppen rollen?: "We hebben te vaak en te snel mensen buiten gegooid"

Uitgegeven door Bart • 20 september 2020 12:40 • Print artikel

Ferrari beleeft een uiterst belabberd seizoen, maar toch mag teambaas Mattia Binotto voorlopig aanblijven in zijn functie. In het verleden hielden teambazen die beter presteerden het niet lang vol, maar Ferrari-directeur Louis Camilleri geeft Binotto het vertrouwen. Volgens de Italiaan is stabiliteit de sleutel tot nieuw succes voor de Scuderia.

Mattia Binotto


"Ik heb alle vertrouwen in Mattia Binotto en de rest van het team", zegt Camilleri in een interview met The New York Times. "Dit proces heeft tijd nodig. Helaas zijn we in het verleden te snel gezwicht voor de druk en hebben we te vaak en te snel mensen buiten gegooid. Aan die cultuur wil ik een einde maken."

Camilleri maakt de vergelijking met de succesperiodes van Red Bull en Mercedes. "Red Bull won vier wereldtitels op rij en Mercedes doet het nu al zeven seizoenen op rij erg goed. Hun successen worden gekenmerkt door stabiliteit. Dat heeft Ferrari de laatste jaren eerlijk gezegd wel gemist. Er wordt door de Italiaanse media ongelofelijk veel druk op Ferrari gelegd. Ze zijn meedogenloos en eisen snel dat er mensen moeten vertrekken, maar in mijn ogen is dat niet altijd de juiste oplossing. Dat houdt niet in dat we geen extra kennis in huis kunnen halen om het bestaande team te ondersteunen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS