Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Beitske Visser klasse apart in Esports League: "Ik probeerde zo min mogelijk fouten te maken"

Uitgegeven door Bart • 1 augustus 2020 04:05 • Print artikel

Beitske Visser heeft in de achtste ronde van de W Series Esports League de meeste punten behaald. Daarmee verstevigde ze haar leiding in het klassement tot 57 punten. De 25-jarige werd tweede in de eerste race, vijfde in de tweede race met reversed grid en won de afsluitende derde race. "Hier kan ik heel tevreden mee zijn, ik ben meer tevreden dan na de vorige ronde in Suzuka", zei Visser in een reactie na afloop.

Beitske Visser


"In de eerste race had ik een goede start, maar was mijn exit van bocht 1 niet goed. Daarom kon Marta mij voorbij. Ik probeerde daarna zo min mogelijk fouten te maken, maar Marta was te snel, waardoor ik niet meer kon winnen."

"In de race met reversed grid hadden Marta, Caitlin Wood en ik hetzelfde idee door erg rustig aan de race te beginnen. Het leek wel of we het eerste rondje maar half gas gaven. Maar na de eerste ronde begon ik te pushen en kon ik opklimmen naar de vijfde plaats. In de derde race vocht ik weer met Marta. Zij kon met op het rechte stuk voorbij, maar verremde zichzelf. Daarna had ik een groot gat en kon hem makkelijk naar huis rijden."

De volgende ronde van de W Series Esports League is op de virtuele Nürburgring Nordschleife. "Daar kijk ik enorm naar uit", zegt Visser. "Het is een aparte baan, enorm lang. Normaal probeer je in de kwalificatie één goed rondje te rijden, maar dit lijken wel vijf rondjes achter elkaar. Net als in Bathurst rij je dicht langs de muur. Het wordt interessant hoe het is om met Formule-auto's daar te rijden. Dan gebeurt in het echte leven niet. Ik zal veel in de sim trainen om er klaar voor te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS