Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Beitske Visser domineert W Series Esports League in Bathurst + UITSLAGEN en STAND

Uitgegeven door Bart • 31 juli 2020 18:33 • Print artikel

Beitske Visser heeft haar leidende positie in de W Series Esports League verstevigd. De 25-jarige Nederlandse werd in virtueel Bathurst tweede in de eerste race, eindigde als vijfde in de tweede race met reversed grid en won de afsluitende derde race. Door twee pole positions en twee keer de snelste raceronde verzamelde Visser 50 punten en vergrootte het gat met de nummer twee in het klassement Marta Garcia tot 57 punten.

Beitske Visser


In de eerste kwalificatie op het Australische circuit was Visser een klasse apart in de kwalificatie. Garcia kwam maar liefst een halve seconde tekort. Visser ging als eerste de eerste bocht in, maar Garcia had een betere exit en kon onze landgenote inhalen bij bocht 2. In het vervolg van de eerste race kon Visser geen inhaalpoging meer wagen.

In de tweede race moesten Garcia en Visser zich van achter naar voren zien te knokken. De Spaanse liep onderweg wat schade op, maar wist toch als zesde over de finish te komen. Dat was één plaats achter Visser. De winst in die race ging naar Irina Sidorkova.

Visser pakte ook voor de derde race pole position. Opnieuw hield ze Garcia achter zich in bocht 1. Op de heuvel probeerde de Spaanse weer om Visser in te halen, maar verremde zich, ging door het grind en kwam als tiende weer de baan op. Visser kon zo onbedreigd naar de overwinning rijden.

Bekijk HIER alle uitslagen en de tussenstand.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS