Ovalracing Venray

Barry Maessen vecht hard voor plek twee, eerste LMV8-zege Verberkt + UITSLAG

Op Raceway Venray werd aan het einde de finalerace gereden van de LMV8 Supercup. Nadat enkele coureurs ontbraken in de tweede race was het veld voor de finale op volle sterkte. Stephan Driessen startte de race vanaf poleposition met Dave van Haarlem naast hem.


Bij de start gingen Driessen en Van Haarlem naar de plaatsen één en twee. Achter het duo ontstond een gevecht voor plaats drie. In eerste instantie nam oud NASCAR Canada coureur Joey Hanssen deze plaats in. Milou Mets, de snelle dame die met Pasen haar debuut maakte, was op weg naar voren. Binnen enkele ronden ging de coureur uit Sittard zelfs aan de leiding van de race. Achter haar schoof Barry Maessen naar de tweede plaats nadat hij als tiende was gestart.

De hele race veranderde nadat Milou Mets plots snelheid verloor. "Ik merkte dat er iets niet goed was achterin de auto," vertelde Mets tegenover Racexpress.nl. "In de garage kwamen we er achter dat het sperdifferentieel kapot was." In de chaos die volgde spinde oud DTM-coureur Stefan Oberndorfer. Patrick van Eck en Jos Kuijpers konden Oberndorfer niet ontwijken en crashten.

Na de safetycarperiode had Barry Maessen de beste herstart. De snelle coureur uit Limburg ging in korte tijd naar de tweede plaats. Alleen Ralph Verberkt vormde een bedreiging voor Maessen. De LMV8 en Hot Rod coureur ging aan de leiding nadat Stephan Driessen problemen had met de wegligging van de auto. Het lukte Verberkt om weg te rijden bij Maessen.


Voor Verberkt was het zijn eerste overwinning in de LMV8. "Het ging super!" sprak Verberkt na de race. "Ik moest wat verder naar achteren starten, door de dingen die er gebeurde en de snelle auto kwam ik goed naar voren." De snelle Limburger rijdt zijn eerste seizoen in de LMV8. "We doen nog niet mee voor het kampioenschap, het is mooi dat we gewonnen hebben, maar als we verder naar achteren moeten starten is het moeilijk."

Maik Barten had een tumultueus weekeinde. De coureur uit Geldrop had een crash, miste een race maar eindigde sterk. "Er gebeurde veel in de finale race. Voor mij crashten drie coureurs, die kon ik gelukkig ontwijken." Tegen het einde van de race was Barten in gevecht met Stephan Driessen. "Ik probeerde er voorbij te komen maar de grip was er nog niet helemaal, de achteras was ook nog niet optimaal afgesteld." Barten eindigde als tiende en scoorde zijn eerste punten voor het kampioenschap.


1. Ralph Verberkt (NED)
2. Barry Maessen (NED)
3. Patrick Kessels (NED)
4. Frank Wouters (NED)
5. Onno Zuidema (NED)
6. Wim Verloo (BEL)
7. Patrick Heckhausen (DUI)
8. Dave van Haarlem (NED)
9. Stephan Driessen (NED)
10. Maik Barten (NED)