Formule 1

Barcelona is 'ultieme test van progressie’ voor Mercedes: "De nieuwe voorvleugel lijkt de truc te zijn..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juni 2024 08:01

Ondanks de podiumplaats in de Grand Prix van Canada van George Russell wil Damon Hill hun vooruitgang pas beoordelen als de verbeterde W15 de 'ultieme test' van de 'windtunnel van Barcelona' heeft doorstaan.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Mercedes boekte hun beste resultaat van het seizoen 2024 tijdens de Grand Prix van Canada, waar Russell zijn W15 op pole position zette voordat hij naar de derde plaats racete.

"Het lijkt verbazingwekkend, nietwaar? Het is lang geleden dat ze een auto hadden die ook maar enigszins leek op een auto waarmee de coureurs blij waren", aldus Hill. "Lewis was met name erg blij. Hij zei dat hij heel blij was in de vrijdagsessies en toen leek het een beetje weg te ebben bij de kwalificatie. Maar George deed het geweldig door poleposition te pakken. Hoe lang is het geleden dat ze een pole hadden bij Mercedes? De auto zag er goed uit op de baan."

"Jacques Villeneuve zei dat de auto er goed uitzag en hij had gelijk. De auto zag er niet schichtig en parmantig uit en het leek alsof hij de kerbs kon gebruiken. De nieuwe voorvleugel lijkt de truc te zijn geweest die alle aerodynamica lijkt te hebben geharmoniseerd en voor wat prestaties heeft gezorgd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS