Formule 1

Baanomstandigheden F1 Barcelona "veranderden drastisch, waardoor alle verwijzingen naar racesimulaties op niets uitliepen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 juni 2024 12:50

Barcelona - KICK Sauber F1 Team heeft fel gestreden in de Grand Prix van Spanje, met Zhou Guanyu die naar de 13e plaats stootte en Valtteri Bottas die als 16e over de streep kwam. Beide coureurs reden een solide race na een weekend van vooruitgang, met zaterdag een veel betere kwalificatie waardoor het team in de mix zat voor de posities net buiten de punten.

KICK Sauber F1 Team heeft fel gestreden in de Grand Prix van Spanje

De impuls van deze stap voorwaarts moet worden benut om het momentum te creŽren dat nodig is om de top tien binnen te dringen als het team op weg is naar de volgende evenementen in deze zomerse triple-header, met de Grand Prix van Oostenrijk volgend weekend en Silverstone over twee weken.

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger zegt: "De omstandigheden van zondag waren een beetje een uitdaging voor alle deelnemers, want de baanomstandigheden veranderden drastisch ten opzichte van vrijdag, waardoor alle verwijzingen naar racesimulaties op niets uitliepen. De bandenslijtage bleef een vraagteken en dit zorgde voor een aantal interessante scenario's voor de strategie: we deden ons best om onze coureurs te ondersteunen en hen in staat te stellen om terrein goed te maken met twee verschillende plannen, waarbij we van plaats wisselden om hen de beste kans te geven om te vechten. Valtteri's tweede stint op softs vertoonde echter meer degradatie dan we hadden verwacht, waardoor we hem moesten oproepen voor een eerdere stop. Daardoor werd zijn laatste stint op harde banden te lang en kon hij het met zijn racetempo op die banden niet opnemen tegen de coureurs op mediums."

"Zhou, die als 15e startte, reed een erg goede race en reed tot het einde van de dag sterke rondes, ook al bleek Alonso te moeilijk om achter zich te houden. We hadden het gevoel dat we een stap vooruit hadden gezet in de kwalificatie, maar we moeten zondag nog iets vinden om zo competitief te zijn als we moeten zijn om punten te scoren, zelfs in een race zonder uitvallers, safetycars of andere zaken die het peloton herschikken. Natuurlijk eindigden we voor Williams en RB, maar dat kan niet ons doel zijn: in de top tien eindigen. We moeten ons al vanaf Oostenrijk op alle vlakken blijven verbeteren, want er zullen kansen komen en wij moeten degenen zijn die dat doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS