Formule 1

BREAKING - Racing Point bestraft voor kopieren: 200.000 euro boete en aftrek van 15 punten

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 09:45 • Print artikel

Renault heeft haar gelijk gekregen in het protest tegen de auto van Racing Point. Het Franse team protesteerde tegen de legaliteit van de auto die inmiddels de ‘Roze Mercedes’ wordt genoemd. De twijfel was er al tijdens de wintertests in Barcelona, toen de getoonde auto al verdacht veel op de Zilverenpijl van vorig jaar leek.

Racing_Point_m_Pink_Mercedes

Door Renault werd zowel na de Grand Prix van Steiermark, Hongarije en Engelse Grand Prix een protest ingediend bij de stewards. Waarbij het bezwaar was dat de brake duct een direct kopie was van die van de Mercedes van 2019. In de aanloop naar het tweede raceweekend op Silverstone hebben de stewards hun oordeel gegeven over het protest.

Racing Point kregen per auto 200.000 euro boete en aftrek van 7,5 wereldkampioenschapspunt voor zowel de auto van Sergio Perez als Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Steiermark. Ook voor de protesten tijdens de Hongaarse en Britse Grand Prix werd Renault in het gelijk gesteld. Hiervoor kreeg Racing Point een berisping voor het gebruik van beide auto’s tijdens deze evenementen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS