Formule 1 • MOTO GP

BREAKING: Aleix Espargaró kondigt aan dat hij stopt met MotoGP: "Het zijn 20 geweldige jaren geweest"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 07:41

Aleix Espargaró kondigde zojuist het einde van zijn carrière aan na een lang traject in de MotoGP en acht jaar bij Aprilia Racing. Espargaró koos zijn thuisrace, in Barcelona, om zijn afscheid van de MotoGP aan het einde van het seizoen aan te kondigen. Hij koos dit circuit niet alleen omdat hij opgroeide in Granollers, slechts enkele kilometers verwijderd van de paddock, maar ook omdat hij hier een jaar geleden één van de meest memorabele pagina's uit de geschiedenis van Aprilia Racing schreef met een one-two finish met Maverick.

#motogp Aleix Espargaró kondigde zojuist het einde van zijn carrière aan na een lang traject in de MotoGP en acht jaar bij Aprilia Racing

De carrière van Aleix is nauw verbonden met Aprilia Racing. Acht seizoenen heeft hij voor het Italiaanse team gereden, wat de mooiste momenten uit de recente geschiedenis markeerde. Hij heeft drie Grand Prix-races gewonnen (Argentinië 2022, Silverstone en Barcelona 2023), een sprintrace (Barcelona 2023), drie poleposities en tien podiumplaatsen behaald.

Het verhaal eindigt hier echter niet. Er ligt nog een lang seizoen voor ons, te beginnen in Barcelona, waar Aleix en Aprilia Racing altijd uitstekende prestaties hebben geleverd.

“Ik ben blij dat ik mijn pensioen als fulltime rijder kan aankondigen", zei Aleix Espargaró. "Het zijn 20 geweldige jaren geweest in deze paddock en ik ben erg blij en trots op wat we samen met Aprilia hebben bereikt. We hebben geschiedenis geschreven en dat zal nooit vergeten worden. Ik heb zoveel plezier gehad en we hebben een ongelooflijke menselijke groep gecreëerd. We hebben een heel mooi weekend voor de boeg, op een circuit dat ik leuk vind en waar ik snel ben, en er zijn nog genoeg races over tot Valencia om competitief te zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS