Formule 1

BREAKING: Alexander Albon tekent meerjarige deal bij Williams

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 14:25 • Print artikel

Williams F1-team heeft via hun Socialemediakanalen laten weten dat Alexander Albon een nieuw meerjarig contract heeft getekend bij het team en dat in 2023 en daarna deel uitmaakt van de Britse formatie.

Alexander Albon

Het team van Williams kondigde aan met een grote aankondiging te komen om 16.00u Nederlandse tijd. Er werd enorm veel gespeculeerd over de mogelijke inhoud van de aankondiging. Zou Oscar Piastri een deal hebben bij Williams? Of krijgt Logan Sargeant een stoeltje aangeboden bij het team, of zien we Nyck de Vries in 2023 in de Williams? Het bleek allemaal iets minder spectaculair dan dat. Desondanks is er wel weer een stoeltje gevuld in 2023 en worden de kansen wie voor dan ook weer een stukje kleiner. In alle persberichten zegt het team dat de Thaise-Brit 'in 2023 en daarna' bij het team rijdt, een meerjarig contract. Er is op het moment van schrijven alleen nog niet duidelijk hoelang het contract precies is.

Albon zelf is vanzelfsprekend blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Williams: "Het is echt spannend om in 2023 bij Williams Racing te blijven en ik kijk ernaar uit om te zien wat we als team kunnen bereiken in de rest van dit seizoen en volgend jaar. Het team pusht hard om vooruitgang te boeken en ik ben erg gemotiveerd om deze reis voort te zetten en samen onze lessen verder te ontwikkelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS