Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

BMW verlaat na Audi ook de Formule E: "De mogelijkheden zijn uitgeput"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2020 07:08 • Print artikel

BMW vertrekt aan het einde van het seizoen uit de Formule E. Dat heeft het automerk op de laatste testdag in Valencia bekend gemaakt. BMW stapte in 2018 in, toen de tweede generatie auto’s haar intrede deed, na al eerder nauw samen te werken met Andretti.


“We hebben de Formule E gebruikt als een technisch lab voor productie”, aldus BMW in een statement. “Dezelfde engineers die de ontwikkeling voor de aandrijving van de elektrische productievoertuigen doen zijn ook verantwoordelijk voor de aandrijving van de raceauto’s. Voorbeelden van de succesvolle overdracht van de technologie tussen het Formule E-project en de productieontwikkeling omvatten nieuwe ontdekkingen met betrekking tot energiemanagement en energie efficiency, de overdracht van software voor vermogen elektronica van het racen naar de productie en een verbetering in de vermogensdichtheid van de e-motors.”

“Wanneer het aankomt op de ontwikkeling van e-aandrijving heeft BMW Groep essentieel de mogelijkheden uitgeput voor deze vorm van technologieoverdracht in de competitieve omgeving van de Formule E.” Audi die zich al eerder terugtrok uit de klasse, gaf een soortgelijke reden op voor haar vertrek uit de elektronische klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS