Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

BMW heeft interesse in nieuwe LMDh-klasse: "Onze filosofie is niet om elke stap..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 maart 2021 07:30 • Print artikel

BMW is de volgende autofabrikant die interesse toont in de nieuwe LMDh-klasse die vanaf 2023 onder andere haar intrede moet gaan doen in het FIA World Championship. Recent kondigde het merk uit Beieren al aan dat zij vertrekt uit de Formule E. Daarmee is BMW vanaf volgend jaar niet meer actief op een internationaal platform.

BMW logo

Volgens het Amerikaanse Sportscar365 is BMW een van de drie autofabrikanten die dicht tegen een besluit aan zitten om tot de nieuwe klasse toe te treden, waar ook Audi en Porsche actief gaan zijn. Volgens Mike Krack, die vanaf 1 april het motorsport directeurschap bij BMW op zich neemt, behoort LMDh tot een van de opties voor het merk.

“We zijn onderdeel van de discussies”, reageert Krack tegen de Amerikaanse website. “We kijken, doen wat onderzoek en zijn geïnteresseerd. We denken dat het erg goede regels zijn. Maar met de budgetten van vandaag de dag kun je voor algemene overwinningen gaan, wat aantrekkelijk is. We zijn jaren geleden altijd in gesprek geweest over DPi 2.0 met IMSA, ik dacht dat dat een goede aanpak was. Iedereen weet dat we er op dezelfde manier tegen aankijken, zoals andere partijen dat doen. Sommige hebben zich al meer toegewijd dan wij, maar het is ook deel van onze filosofie om niet elke stap aan te kondigen die we maken. We zijn normaal gesproken wat meer conservatief. We kijken er naar en presenteren het aan het management en we gaan zien wat er gaat gebeuren.”

Toch geeft de aankomend directeur toe dat er geen interesse van BMW is om een LMH-auto te bouwen. “We kijken hier naar en ik denk dat het duurzamer is dan de LMH”, legt Krack uit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS