Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW benadrukt de goede relatie met ex-fabrieksrijder Nicky Catsburg: "Betekent niet dat hij niet terugkomt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 december 2022 17:00

Nicky Catsburg is geen BMW-fabriekscoureur meer. De Nederlander en de autofabrikant van premium automobielen wilden graag met elkaar door, maar konden geen overeenstemming bereiken. De snelle Nederlander kondigde al eerder aan dat hij voor Corvette in het FIA World Endurance Championship gaat rijden. BMW M Motorsport-directeur Andreas Roos benadrukt dat de beslissing vooral kwam door de toename van de werkzaamheden voor het Amerikaanse merk en dat zij de voorkeur geven aan coureurs die zich volledig toewijden aan BMW.

Nicky Catsburg BMW 24H Le Mans
Nicky Catsburg

"We hebben in ons programma besloten dat we gaan samenwerken met rijders die zich echt op ons merk richten", aldus Roos tegen Sportscar365. "We hadden een overeenkomst met Nicky omdat hij ook enkele andere programma's wil doen, dat hij zich in principe nu richt op de races die hij wil doen. Maar het betekent niet dat hij misschien niet meer bij ons terugkomt voor enkele losse evenementen. We hebben samen afgesproken dat we een goede relatie hadden en nog steeds hebben. Hij is nog steeds erg blij met het merk BMW, maar dit jaar zijn al onze rijders uiteindelijk volledig toegewijd aan het merk BMW. Daar leggen we de focus op."

De website benadrukt dat ze bij monde van Catsburg eenzelfde verhaal te horen kregen. Dat de Nederlander verwacht vroeg of laat toch weer in een BMW te zitten.

BMW_M8_GTE_81_Le_Mans

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS