Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW Motorsport kijkt tevreden terug op Nürburgring Endurance Series seizoen 2022

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 19 november 2022 14:26

Vorig weekend, 5 en 6 november, heeft de Nürburgring Endurance Series (NLS) de tweede race van het seizoen ingehaald, die in april werd afgelast. Daarmee werd het seizoen 2022 afgesloten. Daniel Zils, Oskar Sandberg en Sindre Setsaas, reeds bevestigd als overall winnaars, stelden in de achtste race van het seizoen in een spannende race de achtste klassezege veilig met hun #500 BMW 330i. Zij bekroonden daarmee een perfect seizoen voor henzelf en voor het Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive. "Met het behalen van het kampioenschap heb ik een grote en lang gekoesterde droom vervuld", zei Zils. Sandberg voegde eraan toe: "Dit was absoluut mijn beste jaar in de autosport. Ik pakte de klassewinst bij de 24h Nürburgring, vierde twee weken geleden de titel in de RCN-prestatietest en nu het kampioenschap in het NLS; meer kun je niet krijgen! De NLS-titel is natuurlijk het belangrijkst." Setsaas vervolgde: "Het maakt eigenlijk niet uit in welke racewagen je zit. Het belangrijkste is dat je uiteindelijk wint. Dat is gewoon een geweldig gevoel.

"algemeen winnaars BMW NLS 2022

Walkenhorst Motorsport streed op de zaterdag met de BMW M4 GT3 opnieuw voor de overall overwinning en lag ruime tijd aan de leiding. Maar toen kostte een probleem tijdens het tanken de pitcrew extreem veel tijd. Uiteindelijk haalden Christian Krognes en Sami-Matti Trogen toch nog het podium met een derde plaats. Nordschleife-specialist Krognes vestigde ook een nieuw ronderecord ooit gereden in een NLS-race: in 7:49,578 minuten rondde hij de Nürburgring-Nordschleife. Met zijn andere twee BMW’s M4 GT3 behaalde Walkenhorst Motorsport klassenzeges in de SP9 Pro-Am en SP9-Am.

Nürburgring Endurance Series NLS foto 1

De titelwinnaars in de klassen BMW M2 CS en BMW M240i zijn nu ook bekend. Na zijn tweede plaats in de finale won Tobias Vazquez-Garcia de BMW M2 CS Racing Cup NLS-titel voor racewinnaar David Griessner, die zijn auto deelde met Brett Lidsey en Stefan Kruse.

Titelwinnaars BMW M2 CS

In de BMW M240i Racing verzekerden Michael Sander en JayMo Härtling zich tegelijkertijd van de titel en, samen met hun Schnitzelalm Racing-collega's Tim Neuser en Dennis Lind, ook van de racewinst in hun klasse. Bij de seizoensfinale waren er nog meer klassenzeges in de categorieën V4, SP4 en AT, waar Jacqueline en Alesia Kreutzpointner samen met Maxime Oosten deelnamen in een BMW M2 CS Racing Four Motors ‘bio concept’-auto, een raceauto met een alternatieve aandrijving.