DTM

BMW M Motorsport versterkt DTM-engagement: Schubert en Walkenhorst met nieuwe BMW M4 GT3

Uitgegeven door Peter Vader • 19 februari 2022 10:15 • Print artikel

München/Oschersleben/Melle - Een nieuwe auto, een nieuw team en een sterke rijdersbezetting. In het DTM-seizoen 2022 zullen twee BMW M Motorsport-teams de strijd aangaan met de nieuwe BMW M4 GT3, waardoor de aanwezigheid van de fabrikant in de raceserie wordt versterkt. De focus ligt op het nieuw ontwikkelde voertuig. Twee BMW M4 GT3's worden elk ingezet door Schubert Motorsport uit Oschersleben bij Maagdenburg en Walkenhorst Motorsport uit Melle bij Osnabrück in het 16 sprintraceseizoen. Voor DTM-nieuwkomer Schubert blijven de twee BMW M-fabrieksrijders Sheldon van der Linde (RSA) en de terugkerende Philipp Eng (AUT) strijden, voor Walkenhorst de tweevoudig DTM-kampioen en fabrieksrijder Marco Wittmann (GER) en Walkenhorst-nieuwkomer Esteban Muth, die voor het eerst met een GT3 BMW (BEL) uitkomt.

Nieuwe DTM BMWs voor seizoen 2022


"De DTM is een belangrijk platform dat niet alleen op sportief gebied, maar ook met zijn hele presentatie de norm stelt", zegt Franciscus van Meel, Managing Director van BMW M GmbH, die de hele breedte van het DTM-platform benadrukt. "We kijken uit naar eersteklas, spannende races op geweldige internationale circuits. Tegelijkertijd speelt het DTM-platform ook een essentiële rol in onze andere activiteiten. In de DTM Trophy zijn de BMW M Motorsport teams sterk vertegenwoordigd met de BMW M4 GT4, in de BMW M2 Cup brengen we onze eigen one-make cup naar de start als onderdeel van de DTM en in de DTM Classic beleven we fascinerende auto's uit de geschiedenis van BMW M."

Andreas Roos, sinds 1 februari 2022 hoofd van BMW M Motorsport, kijkt uit naar het nieuwe DTM-seizoen en de samenwerking met beide teams. "We hebben vorig jaar al spannende GT3-sprintraces op het hoogste niveau in de DTM meegemaakt en nu zijn we erg blij om vier nieuwe BMW M4 GT3's in actie te zien in deze serie in de handen van twee zeer ervaren BMW M Motorsport-teams."

Benedikt Böhme, Managing Director van de DTM-organisatie ITR: "We zijn ontzettend blij met de mate waarin onze jarenlange partner BMW ook dit jaar weer betrokken is bij de DTM. Door de nauwe uitwisseling met de fabrikant en de inzet op het hele DTM-platform willen we ons steentje bijdragen om BMW te ondersteunen in branding bij een breed publiek.

Teameigenaar Henry Walkenhorst is tevreden en vol vertrouwen over de te behalen overwinningen met de nieuwe auto. "Na de positieve uitroeptekens die we in de DTM 2021 met twee overwinningen en meerdere podiumplaatsen hebben kunnen neerzetten, zijn we er zeker van dat we met ons nieuwe speerpunt, de BMW M4 GT3, kunnen voortbouwen op de eerdere successen. We zijn er trots op dat we dit jaar met twee auto's kunnen concurreren."

Met Walkenhorst Motorsport vocht Marco Wittmann, DTM-kampioen in 2014 en 2016, tot het laatste seizoen om de titel en eindigde uiteindelijk als vierde in het rijdersklassement. Nieuw in het team van Walkenhorst is de 20-jarige Belg Esteban Muth, die in 2021 zijn DTM-debuut maakte en niet alleen indruk maakte op de fans met zijn moedige inhaalmanoeuvres. Voor het ervaren GT-raceteam rond teambaas Torsten Schubert zullen twee BMW M-fabrieksrijders het stuur ter hand nemen. Sheldon van der Linde is bezig aan zijn vierde DTM-seizoen bij BMW. Philipp Eng reed van 2018 naar 2020 in de traditionele serie en keert na een jaar van onthouding terug. "De toetreding tot de DTM is een nieuwe mijlpaal voor Schubert Motorsport, die mij en het hele team met grote trots vervult. Het is een van de meest aantrekkelijke raceseries ter wereld en de naam heeft altijd gestaan voor professioneel racen op het hoogste niveau", zegt Torsten Schubert.

Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR: "Ik ben verheugd dat er nu in totaal vier auto's van het merk BMW op de grid staan. Hierdoor neemt de concurrentie nog meer toe, zeker in de strijd om de constructeurstitel. Elk van deze vier coureurs heeft zijn kwaliteiten en ze hebben allemaal één ding gemeen: een enorme ambitie. De grootste concurrenten van elkaar zullen voorlopig beslist de teamgenoten zijn."

De DTM 2022 start het nieuwe seizoen van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal. Verdere ‘stations’ zijn DEKRA Lausitzring Bocht 1, Imola in Italië, Norisring, Nürburgring, Spa-Francorchamps in België, de Red Bull Ring in Oostenrijk en de finale van de Hockenheimring. Tickets voor alle 16 races van de DTM 2022 zijn al vooraf online verkrijgbaar op dtm.com/tickets of via de tickethotline (01806 991166).

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS