Karting • Belgisch Kampioenschap

BEKC in 2009 verder met succesformule; uitbreiding met RK1

Het jaar 2009 is er en een nieuw seizoen BEKC staat voor de deur. De Belgische Endurance Karting Challenge heeft zich ontwikkeld tot een populaire klasse. Waarom? Vrij eenvoudig! Veel racen voor relatief weinig budget, en toch in een competitief karakter en het leukste van alles: men racet in teamverband.


"Ook dit jaar gaan wij u een prachtig kampioenschap aanbieden op prachtige circuits met leuke endurance wedstrijden", zei Ben de Feyter, de stuwende kracht achter deze serie. "Nog altijd gaan wij voor veel rijden met een budgettair vriendelijk budget met sportieve en gezellige wedstrijden. We hebben weer een mooie kalender voor de teams."


Met betrekking tot afgelopen seizoen is er niet veel veranderd. Never change a winning team. Toch is er een klasse bijgekomen. "We hebben wel een uitbreiding met de nieuwe RK1. Van deze klasse verwachten we veel. Het past mooi in onze filosofie van de BEKC", vervolgde De Feyter.

De BEKC staat voor eerlijkheid. "Het technische reglement is opgesteld zodat alle materialen standaard en verzegeld zijn, iedereen met gelijke wapens zodat de piloten het verschil maken in de wedstrijden. Ook de teammanagers zijn belangrijk want die bepalen de strategie in de wedstrijd."

"Onze ervaren medewerkers zijn extra gemotiveerd om ook in 2009 het kampioenschap in goede banen te leiden zodat alle piloten kunnen genieten van een prachtig raceweekend op de mooiste banen in Nederland en België."


Voor het jaar 2009 worden de volgende klasses voorzien:

4 stroke:

Formula Honda - junior en senior
Briggs & Stratton World Formula - junior en senior
RK1 - junior en senior
Pro Karts - senior

2 stroke:

Rotax Max - junior en senior

Interesse in het BEKC kampioenschap kijk op de website www.bekc.be voor alle informatie.