Formule 1

BBC F1-reporter: "Als ik Mercedes was geweest had ik het stoeltje naast Hamilton gegeven aan Norris"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 januari 2022 11:19

Een discutabele mening in de wereld der Formule 1, had nou eigenlijk niet Norris het stoeltje naast Hamilton moeten bemachtigen, of toch Russell. Uiteindelijk koos Mercedes voor de Mercedes-junior Russell, maar als het aan oud-Formule 1 coureur Palmer had gelegen had Lando Norris komend seizoen naast Hamilton gereden.

Norris en Russell in Rusland 2021

George Russell is vertrokken naar het grote team van Mercedes. Hij vervangt daar Valtteri Bottas die naar Alfa Romeo is gegaan om plaats te maken voor de jonge Brit.

Maar ondanks dat de Mercedes protegé al klaar stond in de coulisse had Jolyon Palmer toch gekozen voor die andere Brit, Lando Norris. In de Chequered Flag podcast van de BCC gooide commentator Jack Nicholls een balletje op: “Als ik Mercedes was geweest had ik het stoeltje naast Hamilton gegeven aan Norris in plaats van Russell.”

Palmer was het eens met zijn collega en voegde toe dat de manier waarop Norris Hamilton achter zich wist te houden tijdens de Russische Grand Prix, totdat het bij McLaren verkeerd ging met de bandenstrategie ongelooflijk knap was van de 22-jarige Brit. “Voor iemand die nog nooit een race heeft gewonnen, om dan een zevenvoudig wereldkampioen achter je te houden, die in je nek blijft hijgen, dat is heel erg knap.

Ondanks deze lovende woorden voor Norris heeft Palmer de knappe tweede plaats van Russell op de grid voor de Belgische Grand Prix als een van de meest memorabele momenten van het seizoen bestempeld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS