Formule 1

BBC F1-analist geeft zijn kijk op crash Bottas-Russell: "Ik denk dat we als schuldige..."

Uitgegeven door Bart • 19 april 2021 18:40 • Print artikel

De heftige crash met in de hoofdrol Valtteri Bottas en George Russell houdt de gemoederen aardig bezig. De jonge Brit was furieus op de Mercedes-coureur, omdat hij vond dat de Fin hem met meer dan 300 kilometer per uur van de baan had gedwongen. Bottas was zich van geen kwaad bewust en krijgt nu steun van Russell's landgenoot Jolyon Palmer.

Russell Bottas


"Ik denk dat we Russell als schuldige moeten aanwijzen, maar ik zie het vanwege de moeilijke omstandigheden eerder als een race-incident", aldus de oud-coureur in de BBC-podcast Chequered Flag. "Het is zo moeilijk inhalen als je 340 kilometer per uur rijdt en je vindt een klein gaatje, maar juist in dat gaatje is het nog nat en heb je weinig grip."

Russell was kwaad en zocht Bottas op. Hij gebruikte de woorden 'wil je ons allebei dood hebben, of wat?'. Palmer is daar niet van gediend. "Russell ging daarin te ver. Als hij niet zo agressief was geweest, had iedereen gezegd dat hij de controle was verloren en daardoor was gecrasht. Door zo boos te worden, leidt hij de aandacht een beetje af. Als hij de beelden terugkijkt, zal hij ook denken dat het niet zo gegaan is als hij in eerste instantie dacht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS