Formule 1

Axalta feliciteert het Mercedes AMG Petronas Formula One Team en Lewis #HAMIL7ON met het schrijven van #HIS7ORY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 november 2020 07:58 • Print artikel

BAZEL, ZWITSERLAND - Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare- en poedercoatings, feliciteert het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team met het behalen van de 2020 FIA Formula One wereldkampioenschapstitel voor constructeurs, die werd behaald tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna op 1 november 2020 in Imola, Italië. Dit is de zevende opeenvolgende constructeurstitel die het Mercedes-AMG Petronas Formula 1-team heeft gewonnen. Bovendien schrijven ze hiermee geschiedenis door een nieuw wereldrecord te vestigen voor de meeste opeenvolgende kampioenschapstitels voor constructeurs die ooit door een team in de sport zijn gewonnen.

Mercedes F1 Champion 2020 FIA Formula One wereldkampioenschapstitel voor constructeurs Lewis Hamilton FIA Formula One kampioenschapstitel voor coureurs

Op 15 november 2020 tijdens de Grand Prix van Turkije behaalde coureur Lewis Hamilton tevens zijn zevende FIA Formula One kampioenschapstitel voor coureurs. Met deze overwinning is Hamilton pas de tweede coureur in de geschiedenis van de sport die zevenvoudig wereldkampioen is geworden. Hij staat hiermee op gelijke hoogte met het indrukwekkende aantal van Michael Schumacher. Het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team is ook het eerste team in de geschiedenis van de sport dat beide titels zeven keer op rij wint.

Lewis Hamilton FIA Formula One kampioenschapstitel voor coureurs

Yves Kerstens, President van Axalta in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: “We zijn al meer dan zeven jaar een officiële leverancier van het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team en het is fantastisch om deel uit te maken van zo'n historische prestatie. De Formule 1-wereldkampioenschappen laten goed zien hoe een team een prestatie van formaat kan neerzetten door een winnende combinatie van uitzonderlijk teamwork, diepe toewijding aan technologie en voortdurende innovatie. Deze kernwaarden zijn ook belangrijk voor het Axalta-team, waardoor ook wij onze prestaties kunnen verbeteren in de industrieën waarin we actief zijn. Namens iedereen bij Axalta wil ik het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team en Lewis Hamilton feliciteren met deze historische overwinningen.”

Al meer dan zeven jaar wordt het premium wereldwijde schadeherstelmerk Spies Hecker van Axalta gebruikt om de Silver Arrows-raceauto's van het team te lakken. Zo ook de Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance van dit jaar, die voor het seizoen 2020 een geheel zwarte kleurstelling heeft.

Ga voor meer informatie over Axalta en haar rol binnen de motorsport naar www.axaltaracing.com

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS