Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Avelon Formula met twee Wolf GB08 in Belcar Trophy op Circuit Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2015 11:44

Avelon Formula, het officiële Wolf-fabrieksteam van de familie Bellarosa uit het Italiaanse Brescia, zakt eerder onverwacht met twee exemplaren van de Wolf GB08 af naar het New Race Festival op Circuit Zolder. Het team neemt er deel aan de allereerste manche van de Belcar Trophy en zal later dit jaar op de omloop van Terlaemen ook de 24 Hours of Zolder afwerken. Komend weekend worden de Wolf-prototypes van het Avelon Formula Team bemand door Ivan Bellarosa/TBN (#45 ) en Sean Hudspeth/Guglielmo Belotti (#46).

“We hadden voor komend weekend al een race gepland voor beide wagens, maar die ging uiteindelijk niet door”, vertelt Maurizio Bellarosa, tweelingbroer van rijder Ivan en algemeen verantwoordelijke van het team. “Aangezien we al maanden vooraf voorbereidingen getroffen hadden voor dat weekend en we in augustus toch deelnemen aan de 24 Hours of Zolder, besloten we om naar Zolder af te zakken en de eerste wedstrijd van de Belcar Trophy af te werken. Voor het team en de rijders is het een testrace, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we zomaar een figurantenrol komen spelen.”

Ivan Bellarosa voorstellen hoeft nauwelijks. De 38-jarige fabrieksrijder begon zijn loopbaan in de Franse Formule Renault en werkte sindsdien al races af in F3, FR V6, FR 3.5, F3000, diverse prototype kampioenschappen en VdeV, Daarnaast nam de zoon van Capo Giovanni Bellarosa met succes deel aan meerdere uithoudingswedstrijden en is hij dit jaar ook actief in de European Le Mans Series. In 2010 won hij het Italian Prototype Championship en in 2012 ging hij met de titel in de Speed Euro series aan de haal. Vorig jaar werkte Ivan de 24 Hours of Zolder af met Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën. In deze memorabele wedstrijd werden ze als tweede algemeen afgevlagd en wonnen ze de prototype-klasse. De rijder die samen met Ivan Bellarosa de Wolf GB08 #45 de sporen zal geven zal in de komende uren bekend gemaakt worden.

Sean Hudspeth is minder bekend in Europa maar kijkt er enorm naar uit om op de omloop van Terlaemen aan te treden. De 21-jarige rijder uit Singapore is goed vertrouwd met de Wolf GB08, want op Aziatische bodem werkte hij al diverse wedstrijden af met deze proto. In Zolder zal hij komend weekend de teamgenoot zijn van Guglielmo Belotti, die overigens aanstaande zaterdag 49 kaarsjes mag uitblazen. Deze Algemeen Directeur van helmenproducent Stilo is sinds 2009 huisrijder van Avelon Formula en kent de Wolf GB08 dus als zijn broekzak.

Voor de Belcar Trophy wordt tijdens het New Race Festival op zaterdagvoormiddag een vrije training (45´) afgewerkt en in de namiddag staat de 30 minuten durende kwalificatiesessie op het programma. De wedstrijd (125´) staat geprogrammeerd op zondagnamiddag.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS