Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Autosportdebutant Morris Schuring blijft verbazen met opnieuw racewinst in Porsche Carrera Cup Benelux

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 september 2020 08:50 • Print artikel

ZANDVOORT – Het begint langzamerhand ‘normaal’ te worden voor autocoureur Morris Schuring, een race winnen. Na een zege in de eerste en tweede ronde van het kampioenschap deed hij dat ook tijdens de derde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op het circuit van Zandvoort won de vijftienjarige scholier uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Met slechts één puntje achterstand op de kampioenschapsleider ligt de titelstrijd nog volledig open.

Morris Schuring blijft verbazen met opnieuw racewinst in Porsche Carrera Cup Benelux

Wie denkt dat Morris het feit dat hij sinds zijn autosportdebuut steeds vooraan eindigt normaal vindt, heeft het mis. “Het was hard werken”, zei hij. “Als je er niet hard voor werkt komt het ook niet. Elk weekend begin je weer op nul. Uiteindelijk viel het dit weekend allemaal op zijn plek. Ik heb nu drie keer gewonnen en ik ben drie keer tweede geworden. Natuurlijk had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Maar na die eerste ronde weet je wel waar je staat. Het is heel mooi dat het zo goed gaat terwijl ik pas vijftien ben.”

Morris is de jongste deelnemer aan het kampioenschap en de jongste winnaar ooit in de titelstrijd. Zijn succes komt door de combinatie van zijn talent en zijn uitstekende team, en zeker ook door de intensieve samenwerking met Porsche-coureur en coach Larry ten Voorde.

Morris: “Omdat Larry zelf rijder is, ziet hij de technische dingen. Ook helpt hij me heel erg op het mentale vlak. Ruim voor het weekend begint nemen we samen de belangrijkste dingen voor de race door. We willen verrassingen uitsluiten en er in de voorbereiding het maximale uithalen. Door de week doen we ook altijd een goede evaluatie van een raceweekend. Dat betaalt zich zeker uit.”

Morris Schuring

Morris weet nu waar hij staat in het kampioenschap. Het feit dat hij na drie ronden slechts één punt achterstaat op de leider betekent dat hij kan meedoen om de titel. Sterker nog, beide rijders behaalden tot dusver precies dezelfde resultaten in de races: drie keer winst, drie keer tweede.

“Ik heb dat punt achterstand doordat de leider dit weekend dubbele poleposition had. Daar krijg je ook een punt voor. Dat we in de races precies dezelfde resultaten hebben, is best bijzonder na drie weekeindes en zes races.”

Tijdens de eerste race had Morris een matige start en viel hij een plek terug naar P3. Maar even later haalde hij de nummer twee in. “En toen hoorde ik dat de leider in de race een straf van vijf seconden had gekregen. Ik reed drie seconden achter hem. Ik wist dus dat ik binnen de vijf seconden moest blijven. Dat lukte.”

In de tweede race twee had Morris een goede start. “Ik zat kort achter de raceleider. Het is lastig inhalen hier en ik kon hem niet voorbij. Ik ben dus als tweede gefinisht. Ik ben heel tevreden met het resultaat en de snelheid die we nog gevonden hebben. Het is alleen frustrerend om niet te winnen, maar als het niet gaat, gaat het niet. Dan moet je het beste maken van de situatie. Ik ben blij en trots met hoe het nu loopt.”

Wat zijn prestaties extra knap maken, is dat hij die neerzet als autosportdebutant. “We beginnen steeds beter te begrijpen wat ik nodig heb en wat ik wil”, verklaarde Morris. “We zijn steeds aan het leren en dat gaat steeds beter. Als ik tweede word, is het niet genoeg. Ik hoop natuurlijk kampioen te worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Er zijn nog twee weekeindes te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS