Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Autocoureurs Milan Teekens en Maxime Oosten doen goede zaken in spektakelstuk op Assen: titeldroom in leven!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2020 17:18 • Print artikel

ASSEN – Het waren zondag moessonachtige omstandigheden in Assen, waarin autocoureurs Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag kwamen bovendrijven. De twee kameraden deden ook tijdens de tweede ronde van de Mazda MX-5 Cup goede zaken. Milan won het dagklassement in de Junior Cup met de tweede en derde plaats in de respectievelijke races, Maxime werd tweede in datzelfde klassement met de zesde en tweede plaats.

Milan Teekens en Maxime Oosten

Door hun klinkende resultaten op het beroemde circuit in Drenthe liepen de twee talenten beiden in op de leider in het kampioenschap. Zo hielden ze alle twee hun titeldroom in stand. “Dit is goed voor het kampioenschap”, constateerde Milan na afloop van de tweede race. “András Király staat eerste en die is nu vierde geworden. In ieder geval ben ik een plekje voor hem gefinisht en ik ben dus een paar punten op hem ingelopen in het kampioenschap. Ik ben er superblij mee.”

Ook Maxime deed goedgeluimd zijn verhaal na afloop van de tweede race. “De grootste tegenstanders staan niet op het podium. Dat is voor ons dan weer een gelukje”, zei de snelle Fries. “In de tweede race kon ik geen risico’s nemen. Ik heb de punten nodig.” Want na de regelmatig verlopen zaterdag, waarin hij tijdens de eerste race zesde was geworden, was de tweede race op zondag een spektakelstuk geworden dankzij enorme hoosbuien. Het regende zo erg op het circuit dat de safety car de baan op kwam.

Maxime Oosten

Maxime: “Het ging in die race eigenlijk hartstikke goed. Ik kwam met de start goed weg en ik kon direct mooi volgen. Degene achter ons kwamen nog wel iets dichterbij, toen was het even iets meer opletten. Maar ik verloor gelukkig geen plekken en toen begon het te regenen. In de eerste bocht die ik daarna tegenkwam, was de baan al zeiknat. Dan kun je eigenlijk niets meer. Want als je sneller gaat dan degene voor je, vlieg je waarschijnlijk van de baan.”

Dat deed Maxime niet en dus kwam hij als tweede over de finish. Daarmee handhaafde hij zijn leidende positie in de Junior Cup. Teamgenoot Milan had zijn auto gelukkig ook op de baan weten te houden. “We kwamen bij het achterste gedeelte aan en toen begon het ineens heel hard te regenen”, blikte hij terug. “Vanaf dat moment was het heel gecontroleerd rijden omdat je in de eerste ronde in de regen nog moet aftasten hoe het is op de baan. Het is goed dat de safety car op de baan is gekomen, want het was echt gevaarlijk. We reden namelijk op slicks (profielloze banden, red.).”

null

Niettemin had Milan ervan genoten. “Het was een echt leuke race. Ik had ook een goede start vanaf de vijfde plaats. Ik had echt een mega launch; mijn reactie was goed. Ik heb daarna twee rijders buitenom ingehaald en de hele race op de derde plaats gelegen.” Dat was ook de plaats waarop de snelle Zuid-Hollander over de finish kwam. En daar was hij diktevreden mee. “Ik heb echt een superrace gehad!”

De volgende race in de Mazda MX-5 Cup staat gepland voor het laatste weekeinde van september. Ook dan is de locatie het circuit van Assen.

Maxime Oosten en Milan Teekens worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS