Formule 1

Australische F1 Grand Prix wil niet wijken: "Melbourne blijft de seizoensopener in maart"

Uitgegeven door Bart • 20 oktober 2020 13:22 • Print artikel

In een uitgelekte voorlopige Formule 1-kalender leek AustraliŽ te moeten wijken als seizoensopener van de Formule 1. Het circuit op Albert Park in Melbourne lijkt gepland voor oktober, maar de organisatie wil van geen wijken weten. Voorzitter van de Australische Grand Prix Corporation Andrew Westacott zegt dat de Formule 1 als vertrouwd in maart naar AustraliŽ afreist.

Daniel Ricciardo


"De Australian Grand Prix Corporation staat in continu overleg met de Formule 1 over de voorlopige kalender voor 2021", zegt Westacott bij de Australische tv-zender Channel 9. "De voorlopige kalender zal in de komende weken gepresenteerd worden."

"Melbourne zal opnieuw de seizoensopener zijn en wel traditioneel in maart. Dat is een significant onderdeel in het herstel van grote sporten en grote evenementen in de staat Victoria."

De Formule 1 was dit jaar in AustraliŽ, maar gereden werd er nooit. Een aantal uur voor de start van de eerste vrije training werd de stekker eruit getrokken in verband met de uitbraak van het coronavirus. In AustraliŽ zijn relatief weinig besmettingen geconstateerd, maar de staat Victoria waar Melbourne ligt, zorgt voor 20.000 van de 27.000 besmettingen. Op dit moment worden alleen AustraliŽrs, inwoners en hun familie het land ingelaten. Als we de woorden van Westecott mogen geloven, vormt dat in maart voor de Formule 1 geen probleem meer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS