Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi terug naar de 24U van Le Mans: Duitse autofabrikant trekt zich terug uit de Formule E en richt zich op de LMDh

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2020 06:31

Audi bereidt zich voor op een terugkeer naar de top van het prototype-racen. De Duitse autofabrikant wil terugkeren met een LMDh-auto, als het automerk zich aan het einde van 2021 gaat terugtrekken uit de Formule E.

Audi
Julius Seebach, die de rol van Dieter Gass overneemt als het hoofd motorsport, heeft dat bevestigd. Volgens de aanstaande motorsportdirecteur blijft sportscars een belangrijk aspect van de toekomstig race-activiteiten van Audi waarbij de autofabrikant zich richt op duurzame technologieën. De LMDh-formule vraagt dat Audi auto’s moet inzetten met een hybride systeem dat in totaal 500 kW levert. De klasse is ontwikkeld door de ACO en IMSA, waardoor de auto’s van het merk zowel in de FIA World Endurance Championship als WeatherTech Sportscar Championship ingezet kan worden.

“We evalueren andere mogelijke activiteiten voor onze internationale motorsport”, aldus Seebach. “Door dat te doen houden we de wensen van onze klanten in gedachten, alsmede de toekomstige strategie van het bedrijf, welke duidelijk is gericht op de elektrificatie en CO2-neutrale mobiliteit. Dit is waarom we ons intensief voorbereiden om in de nieuwe sportscar categorie LMDh met als hoogtepunt races als de 24 Uur van Daytona en 24 Uur van Le Mans te stappen. Het belangrijkste bericht aan onze fans is dat de motorsport een belangrijke rol blijft spelen bij Audi.”

De teambaas van Audi in de Formule E, Allan Mc Nish gelooft dat de LMDh de juiste Formule is voor de fabrikant om na te streven. “Persoonlijk geloof ik dat dat het juiste format en formule is voor de aankomende periode, om verder te gaan”, zegt de Deen. “Het creëert een platform waar je dezelfde auto wereldwijd kan laten racen. Amerika is een grote markt, er is een grote markt voor. Het is een grote markt voor bijna alle autofabrikanten. Maar Le Mans is nog steeds een belangrijke race in de wereld van de motorsport, laat staan alleen voor het racen in sportscars. Ik geloof dat het platform het juiste platform is om verder te gaan. Ik was erg blij dat de twee partijen zich samenvoegden met een wereldwijde blik op het sportscarracen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS