Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi ontkent einde LMDh-project in ruil voor Formule 1: "Ik heb deze geruchten ook gelezen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2022 05:03 • Print artikel

In december meldde het Franse magazine Autojournal dat het plan van Audi om naar de LMDh van het FIA World Endurance Championship te komen in de ijskast is gezet. Het Duitse automerk zou de voorkeur geven aan een Formule 1-programma. Volgens het hoofd van het klantenraceprogramma binnen Audi Sport, Chris Reinke, is er van dit gerucht niets waar.

Audi_LMDh_graphic

“Ik heb deze geruchten tot mijn verrassing ook gelezen, maar het gaat gewoon door”, zegt Reinke tegen Sportscar365. ‘Op dit moment is het de status die al gecommuniceerd is. Het mag duidelijk zijn dat het programma intern doordraait. Definitieve aankondigingen en beslissingen komen eraan, maar er is op dit moment geen nieuws.”

Het is een verschil met Porsche, dat inmiddels is gaan testen met de auto die net als Audi gebaseerd is op het Multimatic-chassis. Over een rollout van de Audi wil het hoofd van het klantenraceprogramma echter niets zeggen. Er zijn op dit moment ook nog geen teams bekend die de fabrieksauto’s gaan inzetten, hoewel de naam van Team WRT rondzingt. Verdere aankondigingen komen volgens Reinke in de loop van de eerste helft van het jaar.

“De interesse is groot en ik denk dat er interesse van alle kanten is”, zegt de Duitser. “Het is een mooi verhaal van verschillende merken die naar Le Mans gaan. Het is een mooi verhaal dat Audi de strijd weer gaat oppakken in Le Mans. Het is een mooi verhaal van klanten die de mogelijkheid hebben om een deel te zijn van dit tijdperk. Daarom is het erg goed ontvangen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS