Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi geeft René Rast toestemming om met de BMW LMDh te rijden: "Ik niet op de details ingaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 augustus 2022 18:30 • Print artikel

René Rast is lange tijd Audi-coureur geweest en rijdt tot het einde van het jaar nog voor het Duitse merk in de DTM. Hoewel de Duitser pas volgend jaar de overstap naar BMW maakt, gaf Audi hem wel toestemming om al plaats te nemen in de LMDh van de fabrikant uit Beieren, zodat hij in Aragon al ervaring met de auto kan opdoen.

Rene Rast DTM kampioen

“Ik was al in staat om achter het stuur plaats te nemen en wat kilometers te maken”, reageert Rast tegen het Engelse Autosport. “Dat was nog recent in Aragon. Gelukkig gaf Audi toestemming aan ons om dat te doen. Natuurlijk, wat betreft de indrukken kan ik niet op de details ingaan. Het mag duidelijk zijn dat de auto nog in haar vroege ontwikkeling zit, maar het voelde fantastisch. Ik denk dat we veel kunnen verwachten van het project.”

Het programma van volgend jaar is door het Duitse automerk nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat het voorbereid wordt op een volledig LMDh-programma in 2024. Dat is het jaar dat BMW met Team WRT de stap naar het FIA World Endurance Championship gaat maken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS