Formule 1

Audi en Porsche willen vierwielaandrijving in de Formule 1: "Gesterkt door ervaringen in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2021 06:50 • Print artikel

De VAG-groep merken Audi en Porsche hebben zich aangesloten bij de motorengespreken van de Formule 1 voor 2025. Zij waren ook aanwezig bij de bijeenkomst over de toekomst van de motoren op de Red Bull Ring. Volgens La Gazzetta dello Sport willen de stakeholders het concept van de hybride V6-motoren behouden. De aandrijving moet wel simpeler en betaalbaarder worden. Audi en Porsche zouden daarentegen graag het concept van vierwielaandrijving naar de koningsklasse zien komen.

Ferrari_F1_futuristic_impression

“Gesterkt bij de ervaringen in de WEC en de Formule E, willen de twee Duitse fabrikanten het voorstel indienen om vierwielaangedreven auto’s te introduceren”, meldt de Italiaanse krant, waarbij wordt gefluisterd dat Porsche en Audi de voorwielen aangedreven willen laten worden door een nieuwe elektrische motor. Mercedes, Renault en Red Bull staan echter niet achter dit idee en waarbij Ferrari wel open staat voor elke oplossing die minder kosten met zich meebrengt en de nadruk blijft leggen op hybride technologie.

Volgens de krant is er echter één verandering die zeker doorgevoerd gaat worden, dat is namelijk het schrappen van de dure, complexe, zware en het geluid onderdrukkende MGU-H energy recovery technologie. “Alleen de MGU-K blijft behouden, maar het terugwinnen van kinetische energie neemt toe met het gebruik van meer krachtige componenten.” Voor wat betreft de verbrandingsmotor lijkt dit de 1,6 liter V6 te blijven, waar gebruik gemaakt gaat worden van meer duurzame brandstoffen.

Eerdere berichten verschenen op RaceXpress over de technische toekomstplannen voor de Formule 1 na 2025:

29 juni 2021: Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS