Dakar

Audi Sport met RS Q e-tron succesvol op weg in de Dakar Rally

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2022 09:37 • Print artikel

De drie Audi’s RS Q e-tron van Audi Sport zijn lekker op weg in de Dakar Rally. Tot aan de rustdag realiseerde het team al zes podiumfinishes in de dagresultaten, de elektrische aandrijfsystemen tonen zich betrouwbaar, Audi Sport is direct tijdens zijn debuut in de rally competitief en het merk onderscheidt zich door als eerste fabrikant met een elektrische auto deel te nemen aan de zwaarste rally ter wereld. Halverwege de Dakar Rally 2022 heeft Audi daarmee zijn innovatiekracht nu al nadrukkelijk bewezen.

Peterhansel


“Wat ik van ons team heb gezien tot aan de rustdag van de Dakar Rally heeft grote indruk op me gemaakt,” verklaart Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Ons team heeft de Audi RS Q e-tron in recordtijd ontwikkeld en op sportief vlak zijn we direct sterk. Onze coureurs, navigators en het hele team laten een geweldige teamprestatie zien. Bovendien voldoet onze geavanceerde technologie aan de verwachtingen die eraan worden gesteld.”

Dagoverwinning voor Audi RS Q e-tron
Carlos Sainz en navigator Lucas Cruz baarden op de vierde rallydag direct al veel opzien. De drievoudige Dakar-winnaars noteerden de eerste etappezege met de Audi RS Q e-tron op de 338 kilometer lange proef van Al Artawiya naar Al Qaisumah. Daarbij klokten de twee Spanjaarden een gemiddelde snelheid van liefst 138 km/u. Na zeven dagen in de rally tekenden Audi’s coureurs Stéphane Peterhansel, Mattias Ekström en Carlos Sainz al voor één overwinning, twee tweede plaatsen en drie derde plekken in de dagresultaten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS