DTM

Audi Sport-directeur over wel of geen teamorders in de DTM: "Natuurlijk moet ik als eerste de belangen bewaken van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2020 13:53 • Print artikel

Vanaf dit jaar worden er geen teamorders meer uitgevaardigd in de DTM. Dat heeft Audi Sport-directeur Dieter Gass bekend gemaakt. De beslissing kwam na een fundamentele discussie tussen de adviesgroep, waarin ook Audi en BMW, plaatsnemen en de organisatie van de DTM, de ITR. “We zijn nu overeengekomen met de ITR en de andere deelnemer dat er dit jaar geen teamorders gaan zijn”, aldus Gass tegen het Engelse Autosport. “Dat was uiteindelijk de wens van Gerhard Berger.” De grote vraag hoe je een dergelijke afspraak kunt waarborgen. De Duitser erkent dat er dan ook dat er de nodige discussie was.

Audi DTM Nurburgring 2020

“Er was wat discussie over het onderwerp”, aldus de Audi Sport-directeur. “Natuurlijk moet ik als eerste de belangen van Audi AG beschermen. Ik moet er ook op vertrouwen dat het allemaal werkt. Helaas zijn er minder glorieuze voorbeelden uit het verleden, van publieke discussies in de DTM. Het is iets wat lastig te controleren is. Maar we hebben elkaar in de ogen gekeken en zijn het eens over het onderwerp. Ik vertrouw erop dat het echt werkt.” Het meest recente voorbeeld was het schandaal in 2015 op de Red Bull Ring. Daar tikte Timo Scheider Robert Wickens uit de wedstrijd op verzoek van de voormalig Audi Sport-directeur. De voorbeelden zijn echter legio. Voor Dieter Gass is het belangrijk dat er vooral coureurs van zijn eigen merk Audi, elkaar niet uit de wedstrijd rijden. Dat moet volgens de Audi Sport-directeur bovenal voorkomen worden, zolang de nieuwe regel maar gevolgd wordt.

“We willen nog steeds voorkomen dat twee collega’s van hetzelfde merk met elkaar in aanvaring komen”, zegt Gass. “Maar er gaat in de toekomst geen interventie meer komen. Zoals ik al zei, deze regel is er eentje waar we ons natuurlijk aan houden. Daarom hoef ik het niet aan de directie uit te leggen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS