Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi LMDh in eerste kwartaal 2022 het circuit op: "Onze fans gaan het gaaf vinden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 april 2021 01:04 • Print artikel

Audi wil in de eerste helft van 2022 met haar LMDh-auto de baan op, nog voordat de auto debuteert tijdens de 24 uur van Daytona in 2023. Daarmee is de concept fase van de auto afgerond en deelt het Duitse automerk een update over de ontwikkeling van de nieuwe auto. Het plan is om zowel professionele klantenteams als een fabrieksteam vanaf het begin van de introductie van de auto te laten rijden.

Audi

“We hebben een chassispartner geselecteerd en een over een motorenconcept besloten”, aldus LMDh-projectleider Andreas Roos. Over een partner voor het chassis wordt echter nog geen uitspraken gedaan. “Samen met onze collega’s bij Audi Design, zijn we op het moment de look aan het definiëren, die onze fans gaaf gaan vinden. Ons doel voor het eerste prototype is dat het begin volgend jaar op de wielen staat en om een complete rollout in het eerste kwartaal te doen. Met het LMDh-project zetten we onze filosofie door van de vroege jaren in de sport van prototypes.”

“De Audi R8 was, met 63 overwinningen in 80 races, niet alleen het succesvolste prototype van haar tijd van 2000 tot en met 2006, maar het was ook succesvol in handen van klanten en makkelijk mee om te gaan voor teams. Dat is ook uitgangspunt bij de elektrificatie van ons nieuwe sportscar prototype. Ons doel is om vanaf het begin de auto in handen te geven van professionele klantenteams, parallel aan de fabrieks-inschrijving. We evalueren op het moment intern hoe dit in detail gaat werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS