Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Aubry verrast vriend en vijand op Spa-Francorchamps in Eurocup Formule Renault 2.0

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 september 2017 15:56 • Print artikel

Na de teleurstellende 'race' in de vroege ochtend, scheen de zon volop toen de Formule Renault 2.0 opnieuw in actie kwam. Maar liefst 34 auto's startten de gecombineerde Eurocup Formule Renault 2.0 en Formule Renault 2.0 NEC race. Met zoveel jonge talenten op de baan, bleef de race niet zonder incidenten.

FR 2L

Sascha Fenestraz kwam goed weg bij de start en hield de leiding bij het uitkomen van La Source. Opvallend genoeg werd er géén schade gereden in La Source. Bovenop Raidillon ging het helaas mis. Gilles Magnus probeerde Neil Verhagen te passeren. Magnus kwam op het vuile gedeelte op de kerbstone, de auto draaide en ging in de bandenstapel. Magnus was zichtbaar geschrokken van de crash en werd naar het ziekenhuis gebracht. Vlak voordat de safety car op de baan kwam ging Gabriel Aubry voorbij aan Fenestraz.

MP Motorsport coureurs Verhagen, Verschoor en Jarno Opmeer raakten volop in gevecht in het middenveld. Verhagen werd verschillende keren geraakt door concurrent Raul Guzman. Uiteindelijk had Guzman te veel schade waardoor hij uitviel. Verschoor kwam in gevecht met zijn teamgenoot, Opmeer. De Renault Sport Academy rijder ging zijn Red Bull Junior concurrent voorbij in de Busstop chicane.

null

Vooraan probeerde Fenestraz voorbij te gaan aan Aubry. In Les Combes verremde Fenestraz zich waardoor hij rechtdoor ging. Hiermee verloor hij een plaats aan de Belg Max Defourny. Bij het vallen van de finishvlag moesten Opmeer en Verschoor genoegen nemen met de plaatsen elf en dertien. Teamgenoot Verhagen deed het iets beter op plaats negen.

Zondag 24 september om 10:00 uur komt de Eurocup Formule Renault 2.0 voor de laatste keer in actie in België. Vooralsnog heeft Fenestraz de leiding in het kampioenschap in handen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS