Formule 1

'Aston Martin zal schitteren, Red Bull de grootste tegenstander en Schumacher moet met rust gelaten worden'

Uitgegeven door Peter Vader • 23 februari 2021 17:04 • Print artikel

Na de overname van Force India door Lawrence Stroll maakte Stroll er het team Racing Point van en vorig jaar maakte hij nog indruk met de ‘roze Mercedes’. Nu Toto Wolff zich ook bij Aston Martin heeft ingekocht en daar zelfs een paar aandelen heeft, herintroduceert Lawrence Stroll de naam van de autofabrikant in de F1. En Mercedes-baas Toto Wolff verwacht daar grote dingen van. "Als je de naam draagt van een autofabrikant met deze grote, achterliggende historie, dan moet je ambities hebben om vooraan te staan", zei Wolff tegen Speed Week. “Dit is ook een upgrade voor de Formule 1 met een geweldig merk. Voor Sebastian Vettel en Lance Stroll zal dit de eerste realitycheck zijn en het zal voor mij ook fascinerend zijn om naar Aston Martin te kijken."

Toto_Wolff_F1_Mercedes

“Ze moeten gewoon”
Voor wat betreft de andere rivalen van Mercedes, denkt Wolff dat Red Bull met Max Verstappen de zwaarste uitdaging zal zijn. Maar hij voegt eraan toe: “McLaren zal goed zijn voor flinke verrassingen. Ricciardo is een bekend figuur en persoonlijk vind ik Lando Norris ook erg goed." En toen Wolff werd gevraagd naar Ferrari, zei hij: “Het zal spannend zijn om te zien hoe Carlos Sainz het doet in zijn strijd tegen Charles Leclerc. Ferrari zal sterker zijn dan ze dat waren in 2020. Ze moeten gewoon. Naast de motorische problemen hadden vorig jaar ook nog een zwak chassis, dus ik neem aan dat alle fouten nu zijn gecorrigeerd."

Kan hij het nog steeds?
Wolff gaf ook commentaar op rookie Mick Schumacher en dringt er bij de Formule 1-wereld op aan "hem een beetje met rust te laten". “Het is een leerjaar dat voor hem ligt. Mick is zeker een aanwinst voor de Formule 1, maar we moeten hem de tijd geven om voet aan de grond te krijgen in deze omgeving, ”zei hij. Misschien nog veel interessanter, zei Wolff, is om de terugkeer van Fernando Alonso in de F1 gade te slaan. "Het meest interessante hier is de vergelijking tussen deze zeer jonge, bijna tienerrijders, die het opnemen tegen de 40-jarigen", zei de Oostenrijker. “Fernando is één van de meest getalenteerde coureurs, één van de sterkste vechters, die beslist competitief zal zijn. Ik ben er vrij zeker van dat hij wil laten zien dat hij het nog steeds kan."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS